presseticker

Skip to main content

Sopra Steria: En ny europeisk leder i digital transformasjon

  Publisert: 06.01.2015 07:30 - av  Henning Poulsen

INN PÅ TOPP 10. – Vi har store ambisjoner om å bli ledende i Skandinavia, forteller Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria

Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria

Oslo: Nå skifter Steria navn til Sopra Steria. Det nye navnet kommer som følge av fusjonen med konsulentselskapet Sopra.

I høst ble det endelig klart at de to store europeiske konsulentselskapene Steria og Sopra skulle slås sammen fra 2015. Nå er også navnet på det nye selskapet klart: Sopra Steria.

 

– Sammen tar vi nå plass blant Europas 10 store konsulentselskaper. Vi har fått bredere tjenesteportefølje, et utvidet geografisk nedslagsfelt og sterkere finansielle muskler. Jeg vil likevel understreke at vår organisasjon i Skandinavia ikke blir direkte berørt av sammenslåingen ettersom Sopra ikke har vært representert i Norge, Sverige eller Danmark, forteller Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

 

– Sterkere på digital transformasjon

Sopra Steria har 36 000 ansatte og en proformaomsetning på 28 milliarder norske kroner. Francois Enaud, tidligere konsernsjef i Steria, blir administrerende direktør i det sammenslåtte konsernet. Kjell Rusti mener sammenslåingen er positiv for selskapets skandinaviske kunder.

 

– Samlet øker vi vår kompetanse både i privat og offentlig sektor. Vi kan trekke enda mer på den internasjonale ekspertisen innad i organisasjonen, og dermed blir vi en enda mer relevant partner i digitale transformasjonsprosjekter, sier han.

 

Felles skandinavisk satsing

Det nye selskapet har et godt fundament i det skandinaviske markedet, der den norske organisasjonen er den definitivt største. 2014 var et rekordår for Steria:

 

– Vi har igjen hatt en kraftig organisk vekst, vi har vunnet flere viktige kontrakter og i august rundet vi 1000 ansatte i Norge. Samtidig har vi jobbet fokusert med organisasjonen i Skandinavia. Vi arbeider som en felles enhet, med én ledelse og ett tjenestetilbud som går over landegrensene. Det gir oss muligheten til å kapre nye markedsandeler i Sverige, Danmark og Norge i tiden fremover. Vi går mot spennende tider, fastslår Kjell Rusti.

(Pressenytt)

 

Bildetekst:

INN PÅ TOPP 10. – Vi har store ambisjoner om å bli ledende i Skandinavia, forteller Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Marketing and Communication Director Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

FAKTABOKS

Om Sopra Steria

Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia, og kjenner en rekke bransjer fra innsiden. Selskapet har 35 000 medarbeidere i 20 land, og hadde proformaomsetning på 28 milliarder kroner i 2013.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.com

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 06.01.2015 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS