presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2011:

Skapte videokonferansebro - SPERREFRIST TIL 16.3. KL 18.00

  Publisert: 16.03.2011 12:43 - av  Henning Poulsen
Oslo: Med applikasjonen Movi 4.0 skaper Tandberg en bro mellom erfarne og ferske videokonferansebrukere. Nå har Lysaker-bedriften mottatt det ettertraktede Merket for god design.

– Dette er en stor og viktig anerkjennelse til bedrifter og designere som sammen skaper svært gode produkter og tjenester gjennom metodisk bruk av design, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd, som er prosjektleder for Merket for god design.

 

Utmerkelsene ble delt ut onsdag 16. mars i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd der næringsliv og designere prises for vellykket nytenking og innovasjon.

 

Tandberg, nå en del av Cisco, ble tildelt Merket for god design som belønning for vellykket bruk av design i forbindelse med utvikling av Movi 4.0. Tandberg er også nominert til Hedersprisen for god design for EX90, en videokonferanseløsning for skrivebordet. Prisen deles ut i 19-tiden onsdag.

 

Videokonferansebro

Tandberg har mange erfarne videokonferansebrukere over hele verden, og ønsket å skape en bro mellom disse og vanlige PC-brukere uten særlig erfaring med videokonferanser. Resultatet er ifølge designjuryen ”tydelig, tidsriktig og typisk Tandberg”.

 

– Vi har lang tradisjon for å levere suveren videokvalitet. Vi ønsket å bringe den samme kvaliteten og opplevelsen til personlige datamaskiner og skape en løsning som dekker behovene både til erfarne brukere og de som bruker videokonferanse for første gang, sier produktsjef for Movi i Tandberg, Henrik Bakken.

 

Tandberg har egne designere på huset, noe som har gjort det mulig å samarbeide tett gjennom hele utviklingsprosjektet. – Dette har vist seg å være en styrke, i og med at utviklingsteamet og designerne opparbeider en gjensidig forståelse for teknologiske og designmessige muligheter og utfordringer, forklarer sjefsdesigner Jorunn Granholm Aarseth.

 

Sylskarpt bilde

Det ferdige resultatet heter Movi 4.0, og er nyeste skudd på Movi-stammen. – Movi er først og fremst unik på grunn av den enestående videokvaliteten. Med sylskarpt bilde og uten hakking glemmer brukerne teknologien og får en opplevelse av å snakke ansikt til ansikt med hverandre fra en vanlig PC, sier Bakken.

 

Movi-applikasjonen er tett integrert med resten av selskapets produktportefølje, noe som gjør det enkelt å starte flerpartsmøter og snakke med brukere av andre produkter som både er av nyere og eldre dato. Movi 4.0 ble lansert september 2010, og har blitt tatt godt imot i markedet.

(Pressenytt)

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker, jurykjennelse og produktbilder fra årets utdeling legges her kl 19.30, onsdag 16. mars: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category285.html

(Dersom du ikke finner den aktuelle mottakeren på førstesiden, så bla deg bakover)

 

 

 

Bildetekst:

KOMMUNISERER LETTERE: Tandberg, nå en del av Cisco, fikk Merket for god design for Movi 4.0. Foto: Tandberg

 

Kontaktpersoner:

* Tandberg/Cisco, produktsjef Henrik Bakken, mobil 908 45 919

* Norsk Designråd, prosjektleder for Merket for god design og Unge talenter, Eline Strøm-Gundersen, tlf. 23 29 25 70, mobil 971 05 580

* Norsk Designråd, prosjektleder Marte Grevsgard, tlf. 23 29 25 62, mobil 917 74 683,

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

* Følg direktesending fra Designdagen 2011 her: http://www.norskdesign.no

Merket for god design:

* Utmerkelsen er en anerkjennelse av vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger, og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.

* Alle typer masseproduserte produkter, tjenester og løsninger utviklet med en designer, til enten konsument- eller bedriftsmarkedet, og fra alle typer bransjer, kan søke. Dette inkluderer alle typer produkter, emballasje, visuelle profiler, nettsider, applikasjoner, samt møbler, tekstiler, mote og konfeksjon..

* De innsendte bidragene blir evaluert av en objektiv jury bestående av fagpersoner fra nordisk næringsliv og fra designbransjen. Juryeringsprosessen er strengt konfidensiell.

* Bedrifter og designere som ikke når opp til en utmerkelse, får en detaljert tilbakemelding fra juryen, i form av et konsultasjonsmøte.

(Kilde: norskdesign.no)


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.03.2011 12:43
Teknisk løsning ZEVS AS