presseticker

Skip to main content

Skal sikre tingenes internett med blockchain-teknologi

  Publisert: 07.12.2017 07:15 -

TINGENES INTERNETT. Når alle enheter er påkoblet internett, vil det være et stort potensiale for teknologier som legger til rette for distribuert sikkerhet. Foto: Getty Images

GAME CHANGER. – Det spesielle med IOTA er at de løser krypteringen og algoritmene på en ganske annen måte enn andre blockchain-teknologier, sier Jørn Skaaraas, avdelingsleder for systemutvikling i Sopra Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Sikkerhet blir stadig viktigere innen Internet of Things (IoT) med en eksplosiv vekst av tilkoblede enheter. Et nytt partnerskap mellom Sopra Steria og IOTA skal bidra til å finne løsninger på disse utfordringene.

Stadig oppdages tjenestenektangrep (denial-of-service attack), hvor cyberkriminelle har lykkes i å ta kontroll over andres digitale enheter, kritiske enheter som blant annet selvkjørende biler og medisinske komponenter. Sikker utveksling av data er en av fremtidens største utfordringer. Derfor bestemte IOTA, verdens ledende non-profit- organisasjon innen IoT-standardisering og -utvikling, seg for å mobilisere den betydelige kompetansen i markedet for å finne en løsning på samfunnsproblemet.


Flere tilkoblede enheter enn mennesker på jorden

Den internasjonale konsulentgiganten Sopra Steria inngår derfor nå et partnerskap med IOTA for å løse disse utfordringene. Sopra Steria og IOTA utvikler et rammeverk basert på sistnevntes egen blockchain-teknologi. Teknologien fra IOTA adresserer svakhetene i blockchain, samt IoTs spesifikke sikkerhetsbehov på en unik måte. Dette legger til rette for sikker informasjonsutveksling mellom de tilkoblede enhetene.

 

– Det spesielle med IOTA, som gjør dette ekstra spennende og relevant, er at de løser krypteringen og algoritmene på en ganske annen måte enn andre blockchain-teknologier. Dette, kombinert med vår egen kompetanse og erfaring, tror jeg kan vise seg å kunne bli en «game changer» for sikkerhet i fremtidens handel og utveksling av data, sier Jørn Skaaraas, avdelingsleder for systemutvikling i Sopra Steria.

 

Når alle enheter er påkoblet internett, vil det være et stort potensiale for teknologier som legger til rette for distribuert sikkerhet. Det er allerede flere tilkoblede enheter enn mennesker på jorden, så sikkerhet og kontroll av kommunikasjon på dette området blir en kritisk oppgave å løse fremover.

 

Satser på blockchain
– Sopra Steria blir en viktig partner for IOTA basert på deres eksisterende leveranser innen blockchain-teknologier. Vi har blant annet utviklet en plattform som skal forbedre sikring og håndtering av offentlige data i Skottland. Sopra Steria har også laget bilfinansieringsløsninger for BMW og logistikkløsninger for flyprodusenten Airbus, sier Skaaraas.

 

Selskapet startet også noen år tilbake med å utvikle og innføre sin egen kryptovaluta, Sopra Steria Coin, til bruk internt i selskapet internasjonalt.

 

David Sønstebø, medstifter av IOTA, sier at de er glade for å være i partnerskap med Sopra Steria.

 

– Dette partnerskapet er en bekreftelse på legitimiteten til IOTA, særlig med hensyn til IoT-sikkerhet. Vi har vært pionerer i utviklingen av blockchain-teknologi, og Sopra Steria har vært en av de første til å integrere den. Så dette er et helt komplementært partnerskap. Vi er spente på å se de første praktiske resultatene fra dette samarbeidet, sier Sønstebø.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

* Sopra Steria, avdelingsleder, Jørn Skaaraas, mobil 938 16 106

 

 

Bildetekster:

TINGENES INTERNETT. Når alle enheter er påkoblet internett, vil det være et stort potensiale for teknologier som legger til rette for distribuert sikkerhet. Foto: Getty Images

 

GAME CHANGER. – Det spesielle med IOTA er at de løser krypteringen og algoritmene på en ganske annen måte enn andre blockchain-teknologier, sier Jørn Skaaraas, avdelingsleder for systemutvikling i Sopra Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

 

Faktabokser

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 40 000 medarbeidere i 20 land, og hadde en omsetning på 3,7 milliarder euro i 2016.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

 

About IOTA

IOTA is a non-profit foundation headquartered in Berlin, Germany. It is one of the leading organizations globally when it comes to Distributed Ledger Technologies. The Foundation was founded with the goal of developing and standardizing new distributed ledger protocols, and to bring together startups, corporates and governments alike to innovate together in a permissionless ecosystem. For further information, please visit: https://iota.org/

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak GettyImages-613749406.jpg 17,60 kB (5533x3755)
Bilde - vedlegg til sak Jørn Skaaraas.jpg 4,03 kB (3464x5195)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.12.2017 07:15
Teknisk løsning ZEVS AS