presseticker

Skip to main content

Skal modernisere Folkeregisteret

  Publisert: 13.06.2016 14:54 - av  Henning Poulsen

STERKE PÅ SKATT. – Vi jobber tett med skattemyndighetene i Norge, Sverige og Danmark. Nå ser vi fram til å bidra til utvikling av et nytt, moderne folkeregister i samarbeid med Skatteetaten sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Konsulentselskapet Sopra Steria har sikret seg en rammeavtale med Skatteetaten om modernisering av Folkeregisteret fram mot 2019.

– Dette er et omfattende moderniseringsarbeid av stor samfunnsmessig betydning, og vi er svært stolte over at vi får bidra med vår kompetanse på dette prosjektet, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria.

 

Sopra Steria har blitt valgt som leverandør innen prosjektledelse, rådgivning og systemutvikling.

 

Moderniseringen skal gjøre registeret i stand til å møte utfordringene fra blant annet økt migrasjon, identitetskriminalitet og behovet for ny personidentifikator. Det nye folkeregisteret skal også bidra til effektiv ressursutnyttelse og et bedre personvern.

 

På førsteplass

I evalueringen blir Sopra Steria innstilt på førsteplass blant de 12 tilbyderne på delområde I. Selskapet scoret svært høyt på alle de forespurte kompetanseområdene.

 

– Avtalen styrker vår posisjon som en tung leverandør av eksterne konsulenttjenester i det offentlige. Vi har i en årrekke jobbet tett med skattemyndighetene i Norge, Sverige og Danmark. Vi ser fram til å bidra til utvikling av et nytt, moderne folkeregister i samarbeid med Skatteetaten sier Kjell Rusti.

(Pressenytt)

 

Bildetekst:

STERKE PÅ SKATT. – Vi jobber tett med skattemyndighetene i Norge, Sverige og Danmark. Nå ser vi fram til å bidra til utvikling av et nytt, moderne folkeregister i samarbeid med Skatteetaten sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Faktabokser

Om Skatteetaten

Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har 6500 ansatte fordelt på hovedkontor (Skattedirektoratet) og fem regionale virksomheter. Etaten har ansvaret for at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte samt et oppdatert folkeregister. Folkeregisteret er et offentlig register over alle mennesker som har tilknytning til Norge, og danner grunnlag for skatteberegning, valgmanntall og befolkningsstatistikk.

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde proformaomsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Kjell Rusti2.jpg 9,63 kB (5760x3840)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 13.06.2016 14:54
Teknisk løsning ZEVS AS