presseticker

Skip to main content

Sjefen skeptisk til iPad-en

  Publisert: 12.01.2012 07:53 - av  Henning Poulsen

LØNNSOMT: – Mer mobilitet kan øke effektiviteten på jobb, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: På over halvparten av norske arbeidsplasser blir det ikke tilrettelagt for ansattes bruk av smarttelefoner og nettbrett. – Mobile enheter kan gi mer fleksible medarbeidere, men ikke glem sikkerheten, sier Anders Lindgren i Steria.

Salget av smarttelefoner økte med hele 59 prosent på verdensbasis i 2011, ifølge Consumer Electronics Association. Bransjeforeningen spår dessuten en dobling i nettbrettsalget i år.

 

På mange norske arbeidsplasser blir smarttelefoner og nettbrett fremdeles møtt med betydelig skepsis. 57 prosent av større bedrifter og organisasjoner har i liten grad eller overhode ikke tilrettelagt for bruk av håndholdte enheter på arbeidsplassen, viser en undersøkelse Rock IT har gjennomført for Steria blant 100 norske it-sjefer.

 

Økt sikkerhetsrisiko

– Mobilitet gir økt fleksibilitet, og i mange tilfeller også større effektivitet. For stadig flere arbeidstakere – særlig yngre – er det like selvfølgelig å gjøre jobben sin fra en mobiltelefon som foran en dataskjerm på kontoret, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Han understreker at mobilitet også kan utgjøre en trussel mot it-sikkerheten, og advarer bedrifter mot å kaste seg på trenden uten å ha tatt sine forholdsregler. – Mobile enheter kommer lettere på avveie enn stasjonære maskiner. Det krever andre sikkerhetsrutiner, blant annet kryptering, sier Lindgren.

 

Lønnsomme mobile bedrifter

Mobilitet handler i bunn og grunn om lønnsomhet. Det internasjonale analysebyrået IDG har studert bedrifter som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng, og funnet ut at 65 prosent av disse bedriftene kan vise til høyere produktivitet enn sine mer teknologikonservative konkurrenter.

 

I en undersøkelse Steria gjennomførte i 2011 plukket norske it-sjefer ut mobilitet som den trenden de tror vil ha største innvirkning på den teknologiske utviklingen de neste 2-3 årene – foran blant annet virtualisering, nettskyen og sosiale medier.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

LØNNSOMT: – Mer mobilitet kan øke effektiviteten på jobb, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

 

 

FAKTABOKS

”I hvor stor grad har din bedrift integrert håndholdte enheter, som smarttelefoner og nettbrett, med eksisterende it-løsninger?”

* I svært stor grad: 9%

* I ganske stor grad: 34%

* I ganske liten grad: 37%

* I svært liten grad: 14%

* Ikke i det hele tatt: 6%

(Kilde: Steria/Rock IT)

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2959 medium.jpg 285,25 kB (2800x1866)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 12.01.2012 07:53
Teknisk løsning ZEVS AS