presseticker

Skip to main content

– Satser i skyen

  Publisert: 22.06.2016 07:28 - av  Henning Poulsen

KORT VEI TIL INNOVASJON. – Med vår nye leveranseplattform kan vi på en rask og rimelig måte komme i gang med innovasjons- og utviklingsprosjekter for kundene våre. Det trenger ikke ta mer enn et par timer, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Konsulentselskapet Sopra Steria blir partner med IBM SoftLayer for leveranse av skytjenester i Norge.

– Vi ønsker å kunne tilby en løsning for de kundene som er opptatt av at dataene forblir på norsk jord. Særlig gjelder dette kunder i offentlig sektor. Med IBMs skyplattform, SoftLayer, kan vi garantere at dette kravet innfris, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

 

Konsulentselskapet har nå tegnet en partneravtale med SoftLayer i Norge.

 

– Det er en tydelig trend i markedet at kundene ønsker å kjøpe både teknologi og applikasjonstjenester «as-a-Service». Outsourcing av applikasjoner og infrastruktur er et viktig satsningsområde fremover for oss, men vi beveger oss bort fra en modell der vi selv eier og driver datasentre. Vi skal konsentrere oss om å være en ende-til-ende-leverandør som skaper verdiøkende tjenester for våre kunder, sier Rusti.

 

I likhet med skyaktører som Microsoft Azure, Google og Amazon tilbyr SoftLayer leie av maskinkraft i skyen. For mange virksomheter er dette et lønnsomt alternativ til å kjøpe og drifte sin egen serverpark. Det som skiller SoftLayer fra de andre er at dataene forblir i Norge. Det åpner døren for at langt flere virksomheter kan legge infrastruktur i skyen, ifølge Rusti.

 

– For å lykkes med digitalisering er man avhengig av å ha en moderne infrastrukturplattform som understøtter hurtig utvikling og smidig forvalting av applikasjoner og tjenester. Med vår nye leveranseplattform kan vi på en rask og rimelig måte komme i gang med innovasjons- og utviklingsprosjekter for kundene våre. Det trenger ikke ta mer enn et par timer før man er i gang, sier en offensiv Rusti.

(Pressenytt)

 

Bildetekst:

KORT VEI TIL INNOVASJON. – Med vår nye leveranseplattform kan vi på en rask og rimelig måte komme i gang med innovasjons- og utviklingsprosjekter for kundene våre. Det trenger ikke ta mer enn et par timer, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Faktabokser

Om SoftLayer
SoftLayer er en infrastruktur-som-tjeneste-plattform som lar kundene leie maskinkraft i nettskyen. Selskapet ble stiftet i 2005 og har sitt hovedkvarter i Dallas, Texas. I 2013 ble SoftLayer kjøpt opp av IBM, og er i Norge etablert på Fet utenfor Oslo. Datasenteret er en del av et globalt nettverk av datasentre fordelt på 27 ulike lokasjoner, i tillegg til en rekke tilkoblingspunkter over hele verden. SoftLayer-teknologi gir brukeren full kontroll over servere, datalagring, sikkerhet, nettverk - og ikke minst hvor data er lagret.

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde proformaomsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

 

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Kjell Rusti2.jpg 9,63 kB (5760x3840)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.06.2016 07:28
Teknisk løsning ZEVS AS