presseticker

Skip to main content

Særnorsk skepsis til nettbrett

  Publisert: 07.08.2012 07:30 - av  Henning Poulsen

SÆRNORSK SKEPSIS: – Stadig flere norske it-sjefer er skeptiske til nettbrett, samtidig svenske og danske it-sjefer blir mer positive. Det er overraskende, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Over halvparten av norske it-sjefer mener nettbrett øker sikkerhetsrisikoen på arbeidsplassen. Samtidig er skepsisen til iPad, Galaxy Tab og andre nettbrett på vei ned i våre skandinaviske naboland.

I løpet av årets andre kvartal ble det solgt 25 millioner nettbrett på verdensbasis, og til høsten skal globale aktører som Apple, Amazon, Google og Microsoft alle lansere nye nettbrett. Samtidig forventer mange arbeidstakere å bruke nettbrettet sitt også i embetets medfør. Norske it-sjefer tar ikke akkurat bølgen i pur begeistring.

 

51 prosent av landets it-sjefene mener faktisk at medarbeideres bruk av nettbrett øker trusselnivået mot it-sikkerheten i bedriften. Dette er en oppsiktsvekkende økning fra i fjor, da ”bare” 42 prosent sa seg enige i påstanden. Det kommer fram i den årlige undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer” som Ipsos MMI gjennomfører for Steria.

 

– Skepsisen til nettbrett øker blant norske it-sjefer, samtidig svenske og danske it-sjefer blir stadig mer positive. Det er overraskende, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Bare 21 prosent av de svenske it-sjefene i undersøkelsen mener at nettbrett representerer økt risiko, mens 37 prosent av de danske it-sjefene er skeptiske.

 

Tar med private enheter på jobb

Lindgren forteller at mange it-avdelinger er i ferd med å omstille seg til en ny virkelighet der ansatte tar med sine egne enheter på jobb – og forventer å bruke disse på lik linje med den stasjonære PC-en. I tillegg har mange direktører og personalsjefer innført nettbrett som et gode i sine bedrifter.

 

– Tidligere kunne it-avdelingen i stor grad diktere hvilke maskiner og hvilken programvare ansatte skulle jobbe på. Nå kommer en hel rekke systemer inn bakdøren. Det blir plutselig mye mer å ta hensyn til, og sjansen for at noe går galt øker, sier han.

 

– Vær fleksibel

Samtidig som Lindgren advarer norske bedrifter og organisasjoner mot å være naive, understreker han at stivbente regler også kan gjøre skade. – Det er ikke særlig konstruktivt å nekte medarbeidere å bruke nettbrett og smarttelefoner på jobb. Da går arbeidsplassen glipp av alle fordelene som ligger i mobilitet, som økt effektivitet, tilgjengelighet og fleksibilitet. I tillegg kan bedriften fremstå som teknologisinke, sier han.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

SÆRNORSK SKEPSIS: – Stadig flere norske it-sjefer er skeptiske til nettbrett, samtidig svenske og danske it-sjefer blir mer positive. Det er overraskende, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

 

 

 

Dette er Steria:

 

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Anders Lindgren.jpg 33,83 kB (3328x2754)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 07.08.2012 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS