presseticker

Skip to main content

Politiet velger norsk biometri

  Publisert: 21.08.2014 13:32 - av  Henning Poulsen

– Dette er et av de største og viktigste biometriprosjektene i Norge noensinne, sier forretningsutvikler Ole Marius Steinkjer i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: En ny biometriløsning fra Steria blir et av politiets viktigste verktøy for å oppklare kriminalitetssaker og avsløre identitetsmisbruk.

– Dette er et av de største og viktigste biometriprosjektene i Norge noensinne, sier forretningsutvikler Ole Marius Steinkjer i Steria.

 

Politiet har gitt selskapet oppdraget med å levere en sentral biometriløsning for å registrere og identifisere asylsøkere og kriminelle. Avtalen varer i seks år og har en anslått verdi på mellom 15 og 30 millioner kroner.

 

Deler biometri over landegrensene

Steria har tidligere levert innskanningsteknologi for fingeravtrykk til samtlige politistasjoner i Norge. I den nye avtalen skal Steria levere et nytt sentralt og søkbart register for innsamlede biometrisk data samt avanserte verktøy som politiets egne fingeravtrykkseksperter kan bruke. Løsningen gir en drastisk redusering av søketider og vil effektivisere hverdagen for ekspertene. Løsningen har en antatt levetid på 10 år.

 

For over fire år siden signerte Norge en avtale med EU om tettere politisamarbeid, den såkalte Prüm-avtalen. Avtalen betyr at norsk politi kan sjekke blant annet fingeravtrykk og DNA med andre lands databaser over kriminelle, og vice versa.

 

Med Steria-løsningen på plass får norsk politi endelig utnyttet denne muligheten til fulle.

 

Kan utvides med ansiktsgjenkjenning

Kontrakten inneholder også en rekke opsjoner som politiet kan velge å realisere på et senere tidspunkt. Blant opsjonene er å utvide løsningen med ansiktsgjenkjennelse i 2D og 3D samt tilknytting til fotografi og fingeravtrykk i norske pass.

 

Hele Steria-gruppens internasjonale biometrisatsing ledes fra Oslo. Derfor er Ole Marius Steinkjer ekstra fornøyd med å sikre en såpass stor og viktig kontrakt på hjemmebane.

 

– Da vi vant en tilsvarende kontrakt med Rigspolitiet i Danmark i fjor ble dette et vannskille for Steria. Kontrakten med norsk politi sender et klart og tydelig signal om at vi er en aktør å regne med på biometrisiden fremover. Avtalen gir oss et fantastisk utgangspunkt for videre vekst – og for å kunne videreutvikle produktene våre sammen med brukerne, sier Steinkjer.

 

Steria har samarbeidet med norsk politi på biometrifeltet siden 1991. Da leverte daværende Master Consult en løsning som gjorde det mulig for norsk politi å dele fingeravtrykk med kolleger i Sverige, Danmark og Finland. Per i dag har Steria levert biometriløsninger i 27 land rundt omkring i verden.

(Pressenytt)

 

 

FAKTABOKS

Dette er Steria:

Steria er et internasjonalt konsulentselskap med 20 000 medarbeidere i 16 land som jobber med forretnings- og it-rådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. I Norge sørger nær 1000 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,2 milliarder kroner. Steria leverer tjenester til mange av Norges største virksomheter, deriblant, Avinor, Canal Digital, Det norske oljeselskap, DNB, Flytoget, Forsvaret, Helse Sør-Øst, Husbanken, Jernbaneverket, KLP, Kværner, Leger Uten Grenser, Lånekassen, NAV, NorgesGruppen, NSB, Oslo kommune, PGS, Politiet, Posten, Protector, Reitangruppen, Ruter, Schibsted, Skatteetaten, SpareBank 1, Statens innkrevingssentral, Statens Pensjonskasse, Statens vegvesen, Statkraft, Statnett, Storebrand, Sykehuspartner, Telenor, Tollvesenet, Trondheim kommune, UDI og Vinmonopolet.

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, forretningsutvikler biometri Ole Marius Steinkjer, mobil 994 78 897

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

Bildetekst:

– Dette er et av de største og viktigste biometriprosjektene i Norge noensinne, sier forretningsutvikler Ole Marius Steinkjer i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak OMS juli14.jpg 36,44 kB (3740x2464)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 21.08.2014 13:32
Teknisk løsning ZEVS AS