presseticker

Skip to main content

Politiavhøret digitaliseres

  Publisert: 30.05.2013 07:30 - av  Henning Poulsen

Båndopptakerne til virkelighetens Frost, Barnaby og Lewis skal digitaliseres. Foto: iStockPhoto

Oslo: Politiet i Manchester bruker i overkant av 25 millioner kroner på å digitalisere avhør og intervjuer. Opptakskassetten er snart historie.

Båndopptakerne til virkelighetens versjoner av Frost, Barnaby og Lewis er i ferd med å gjennomgå en omfattende modernisering. Greater Manchester Police har inngått en avtale med it-selskapet Steria om å utvikle, installere og drifte en digital opptaksløsning.

 

I flere tiår har politiet i Storbritannia brukt opptakskassetter til å lagre avhør og intervjuer. Hvert politidistrikt har sitt eget lager med opptak. Bare hos Greater Manchester Police ligger det rundt én million kassetter på lager. Å holde styr på alt dette koster tid og penger.

 

Fremover skal opptak av avhør og intervjuer lagres sentralt og tilgjengeliggjøres gjennom en sikker portal. Dermed slipper etterforskere å reise land og strand rundt for å samle inn informasjon fra lokalt lagrede opptak.

 

Avtalen innebærer også installasjon av digitalt opptaksutstyr i avhørs- og intervjurom, slik at alle samtaler med vitner og mistenkte enkelt kan tas opp. I tillegg kjøper Manchester-politiet også inn bærbart opptaksutstyr slik at intervjuer også kan gjøres ute i felten.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

Båndopptakerne til virkelighetens Frost, Barnaby og Lewis er i ferd med å gjennomgå en omfattende modernisering. Foto: iStockPhoto

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak iStock_000002744443Large.jpg 2,78 MB (2716x1810)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 30.05.2013 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS