presseticker

Skip to main content

Optimistiske it-sjefer på vei ut av toppledelsen

  Publisert: 29.05.2008 07:00 - av  Henning Poulsen

Virksomheter som vil ha mest mulig igjen for sine it-investeringer, bør tenke seg om før de stenger it-sjefen ute fra ledergruppen. Foto: ImageSource.

Oslo: Stadig færre it-sjefer får plass i norske bedrifters ledergrupper. Samtidig er et stort flertall av it-sjefene overbevist om at de spiller en viktig rolle for arbeidsgiverens suksess.

Dette kommer fram i undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer”, som Steria arrangerer årlig i samarbeid med Synovate, tidligere MMI. Mellom 400 og 500 it-sjefer fra store organisasjoner i Norge, Sverige og Danmark har deltatt i undersøkelsen.

 

– Utviklingen med færre it-sjefer i ledergruppene kan være uheldig. Riktignok er ikke it et kjerneområde for de fleste virksomheter her til lands, men betydningen av engasjerte it-medarbeidere med god forståelse for bedriftens forretningsutfordringer kan ikke undervurderes, påpeker Anders Lindgren, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i it-konsulentselskapet Steria.

 

Norge mot strømmen

I tilsvarende undersøkelse for fire år siden oppga 45 prosent av de norske it-sjefene at de satt i ledergruppen på aller høyeste nivå i sin bedrift. I 2006 hadde andelen falt til 39 prosent, mens det i år bare er 36 prosent av it-sjefene som sitter i toppledelsen.

 

– Det er interessant å merke seg at utviklingen er helt motsatt i våre naboland. Både i Danmark og Sverige har andelen it-sjefer i toppledergruppene gått opp de siste årene, mens andelen har sunket i Norge, forteller Lindgren.

 

47 prosent av de svenske it-sjefene i undersøkelsen opplyser at de sitter i bedriftens toppledergruppe i år, mot 39 prosent i 2006. I Danmark sitter hele 53 prosent av it-sjefene nå i slike ledergrupper, mot 46 prosent for to år siden.

 

Fremdeles positive

Imidlertid ser det foreløpig ikke ut som nedadgående innflytelse påvirker optimismen. Hele 82 prosent av de norske it-sjefene i undersøkelsen mener at deres avdeling i stor grad bidrar til å forbedre virksomhetens forretningmessige resultater. – De fleste it-sjefene har fremdeles stor tro på it-avdelingens betydning, og det skulle egentlig bare mangle, sier Lindgren.

 

Han viser til undersøkelsen ”Global CEO Survey 2008”, foretatt av konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers blant 1150 toppledere i 50 land. Topplederne ble spurt hva de ser som sitt viktigste konkurransefortrinn. På førsteplass kom evne til teknologisk innovasjon.

 

– Vi ser at it-sjefen og toppledelsen er ganske samstemte i hvor viktig teknologi er. Imidlertid kan det være langt mellom liv og lære. Virksomheter som vil ha mest mulig igjen for sine it-investeringer, bør tenke seg om før de sender it-sjefen tilbake på kottet, mener Lindgren.

 

Han understreker at det ikke nødvendigvis er behov for at en it-ansvarlig må være med på ukentlige ledermøter i bedriften, men at det bør være åpne kanaler mellom it-avdelingen og bedriftens andre områder. – Det er viktig å skape de

gode diskusjonsmiljøene, slik at it-sjefen kan få den rette forståelsen av bedriftens utfordringer, sier Lindgren.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er et av de ledende europeiske it-konsulentselskapene, med over 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 330 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er: rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IS272-064 man and fence NEW.jpg 1,42 MB (2940x2360)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.05.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS