presseticker

Skip to main content

DOGA-merket for design og arkitektur:

Norsk storsatsing på filmlys får viktig pris

  Publisert: 15.02.2023 10:08 - av  Henning Poulsen

NORSK FILMLYS. En norsk filmlampe står foran sitt internasjonale gjennombrudd. Nå får den DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Kelvin

En innovativ, norskprodusert filmlampe kan utkonkurrere internasjonale utstyrsgiganter. Nå hedres Kelvin Epos 300 med DOGA-merket for design og arkitektur.

– Dette fabelaktige industridesign- og merkevareprosjektet bringer norsk høyteknologi til utlandet – og norsk lys på filmsett over hele verden. Jeg gleder meg til å følge med på hvordan dette går fremover, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

 

DOGA-merket for design og arkitektur deles ut 16. mars i Oslo, men allerede nå røper DOGA de 12 første vinnerprosjektene. Blant disse finner vi filmlampen Kelvin Epos 300.

 

DOGA-merket er Norges viktigste anerkjennelse til virksomheter og utøvere som bruker design og arkitektur til å skape verdi for miljø, samfunn og økonomi.

 

Satser i Europa og Asia

Studiotid koster penger, særlig når skuespillere og produksjonsteam sitter og venter på grunn av problemer med det tekniske utstyret. I en rekke år har Rift Labs levert stabile høykvalitetslamper for en amerikansk merkevare. Med den nyutviklede filmlampen Kelvin Epos 300 vil de endelig stå på egne ben.

 

Rift Labs ønsket å selge produktene sine i Europa og Asia, og behøvde derfor å etablere sin egen merkevare. Derfor gikk de til sin faste samarbeidspartner Minoko Design. Sammen sørget de for at utviklingen av det første produktet ble forankret i designmetodikk.

 

Scandinavian Design Group fikk jobben med å lage en merkevareplattform, og arbeidet tett med både Rift Labs og Minoko Design for å skape et helstøpt, helhetlig resultat.

 

Filmstudioer ble besøkt og brukere ble intervjuet. Tilbakemeldinger herfra munnet ut i konseptstudier, som ble brukt for å sikre ekstern finansiering. Etter noen runder med testing av enkle prototyper, begynte funksjonalitet og ergonomi å komme på plass.

 

Skal dyrke fram en lampefamilie

Filmlamper trenger gode kjølevifter for å lede bort varme, men disse skaper støy som kan forstyrre innspillingen. Derfor ble det brukt mye tid og ressurser for å finstemme forholdet mellom ytelse og støy.

 

Den ferdige lampen har fått navnet Kelvin Epos 300, og er første produkt i det som skal bli et omfattende økosystem av belysningsprodukter rettet mot små og mellomstore filmstudioer.

 

I tillegg til lav støy, leverer lampen ifølge fornøyde kunder lys og farge av høy kvalitet. En kontrollboks og en tilhørende app gjør at produktet kan styres i god arbeidshøyde.

 

Lampen er modulbasert, noe som gjør det enklere med vedlikehold, utbytting av deler og resirkulering ved endt livsløp. To sideplater gir god beskyttelse til den delikate elektronikken, og gir dessuten et geometrisk uttrykk som skiller Kelvin Epos 300 fra konkurrentenes produkter.

 

«Utstråler presisjon og brukervennlighet»

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur roser mottakerne for å la teknologiutvikling på hånd i hånd med produkt- og merkevaredesign.

 

«Kelvin Epos 300 er et flott, gjennomarbeidet produkt som utstråler presisjon og brukervennlighet. Vi gleder oss over kvaliteten på materialene og at lampen har fått et ærlig, rasjonelt uttrykk med en tydelig identitet. Lampen gjør det enklere å jobbe kreativt for små og mellomstore filmproduksjoner, men den fungerer også som et designforbilde i seg selv,» står det i jurykjennelsen.

(Pressenytt)

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/aktiviteter/dogas-priser/doga-merket-design-arkitektur/

 

Finn mer informasjon om prosjektet her:

Filmlampe for kreativ presisjon | DOGA

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, kommunikasjonsrådgiver Ellen Heggestad, eh@doga.no, mobil 92 65 35 30

* Design og arkitektur Norge, rådgiver for priser og utmerkelser - Stine Fantoft Berg, sfb@doga.no, mobil 95 75 20 22

* Filmlampe for kreativ presisjon, Jesper Grieg, jgrieg@minoko.no, mobil 91 65 68 46

 

Bildetekst:

NORSK FILMLYS. En norsk filmlampe står foran sitt internasjonale gjennombrudd. Nå får den DOGA-merket for design og arkitektur. Foto: Kelvin

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Kelvin_Epos_300_1_Kelvin.jpg 1,54 MB (3000x4000)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.02.2023 10:08
Teknisk løsning ZEVS AS