presseticker

Skip to main content

Norsk nettbrett vinner hederspris

  Publisert: 11.03.2021 15:40 - av  Henning Poulsen

Foto: Susann Daljord

Foto: Magnus Skogsfjord

Foto: Susann Dalsjord

Et syltynt, nyskapende norsk nettbrett gir kunder over hele verden en følelse av å skrive på papir. Nå har reMarkable2 vunnet selveste DOGA Hedersmerket.

Torsdag ettermiddag ble det klart at DOGA Hedersmerket deles mellom oppstartsbedriften reMarkable, studentbyen Moholt 50|50 og bygården Kristian Augusts gate i Oslo.

 

Næringsminister Iselin Nybø, som delte ut DOGA Hedersmerket, kommenterer at de tre vinnerprosjektene gir oss et spennende innblikk i hva vi skal leve av fremover.

 

– De viser alle evne til å gå foran og inspirere andre. De er eksempler på faglig kvalitet – de er vakre, funksjonelle og nyskapende – og tilfører en unik verdi til omgivelsene sine. De viser at design og arkitektur lønner seg, og de viser vei til bærekraftige løsninger, sier ministeren.

 

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), kaller nivået på årets vinnere skyhøyt.

 

– Her har vi to knallsterke og fremsynte arkitekturprosjekter som begge scorer høyt på bærekraft og sirkulær tankegang, i tillegg til et designprosjekt som løfter et norsk nettbrett helt opp i verdenstoppen på forbrukerelektronikk. Vi snakker om tre svært fortjente hedersvinnere, sier han.

 

reMarkable 2: Comeback for papirfølelsen

reMarkable og drømmen om å gjenerobre digitale flater i papirets navn ble startet i Oslo av Magnus Wanberg i 2013. Han fikk raskt en designer og en utvikler med seg på laget. reMarkable 1 ble lansert i 2016 og ble en av de mest vellykkede forsalgskampanjene fra en europeisk oppstartsbedrift noensinne.

 

Til tross for suksessen med det første nettbrettet, hadde ikke det norske oppstartsselskapet noe hastverk med å få nye modeller ut på markedet. I stedet satte reMarkable i gang en svært omfattende, tverrfaglig utviklingsprosess, der teknologer, produktdesignere, interaksjonsdesignere, ingeniører, logistikkeksperter, markedsførere og økonomer jobbet sammen for å skape en enda tynnere, raskere og enklere versjon av nettbrettet som skal gjøre oss alle litt klokere og mindre stresset.

 

reMarkable 2 ble lansert i 2020, og har blant annet blitt utpekt av toneangivende Time Magazine til én av fjorårets store innovasjoner.

 

Menneskelig og varm

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur roser reMarkable for å ha skapt et sofistikert teknologiprodukt med en varm og menneskelig utstråling.

 

«Produktet i seg selv er vakkert og gjennomarbeidet. I tillegg ligger det mye innovasjon i den tekniske utførelsen av produktet – fra den nøyaktige gjengivelsen av papir, til kunsten det er å få plass til såpass avansert teknologi i det tynne skallet,» står det i jurykjennelsen.

 

Ingen forstyrrende varsler

reMarkable 2 passer perfekt til alle som skriver i hverdagen, enten det er mye eller lite. Nettbrettet gjenskaper den taktile og intuitive opplevelsen som det er å skrive med penn på papir. Det konverterer håndskrift til digital tekst, holder orden på dokumentene du skaper og lar deg dele dem med andre. Samtidig forstyrrer det deg ikke med varsler og artige lyder, slik at du jobber mer fokusert og bruker mindre tid på tull og fjas.

 

Juryen lar seg imponere av hvordan det norske oppstartselskapet virkelig våger å rendyrke visjonen sin.

 

«Alle valgene de tar, fra produktfunksjoner til pakningsdesign og hvordan de møter kunden, er i tråd med selskapets grunnleggende verdier. Slik har de lykkes med å skape et eget univers og en tydelig identitet som treffer hjertene til målgruppen,» skriver juryen.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktpersoner:

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Stine Fantoft Berg, mobil 95 75 20 22, sfb ætt doga dått no

 

For praktiske spørsmål:

* Pressenytt, Henning Poulsen, mobil 92 06 24 68, henning ætt pressenytt dått no

Her er vinnerne av DOGA Hedersmerket

DOGA Hedersmerket er DOGAs gjeveste pris, og gis til prosjekter av fremragende design- og arkitekturfaglig kvalitet, som i særlig stor grad bidrar til økt samfunnsmessig, miljømessig og økonomisk verdi.

 

reMarkable 2

reMarkable

Verdens tynneste nettbrett som gjenskaper opplevelsen av papir.

 

Kristian Augusts gate 13
Byggherre: Entra og Spaces (leietaker)
Arkitekt: Mad arkitekter

Interiørarkitekt: Scenario Interiørarkitekter MNIL

En bygård midt i Oslo har blitt et landemerke for fremtidens sirkulære byggebransje.

 

Moholt 50|50
Byggherre: Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim
Arkitekt: MDH Arkitekter

Et fortettings- og bydelsprosjekt rundt Trondheims største studentby, Moholt, som har vært med på å gjøre Norge ledende innen bygging i massivtre.

 

Mer informasjon om prisutdelingen og DOGA-merket for design og arkitektur her: https://doga.no/kalender/doga-merket-for-design-og-arkitektur/

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.03.2021 15:40
Teknisk løsning ZEVS AS