presseticker

Skip to main content

Mobilitet viktigste fremtidstrend

  Publisert: 31.05.2011 07:30 - av  Henning Poulsen

FREMTIDSTREND: – Mobilitet er en global trend som vil prege både it-bransjen og arbeidshverdagen til folk flest de nærmeste årene, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Mobilitet er den trenden som mer enn noen annen kommer til å påvirke den teknologiske utviklingen i næringslivet og det offentlige, viser en ny undersøkelse.

At fremtiden er mobil kommer tydelig fram i den årlige norske undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer” som Synovate gjennomfører for Steria. Her plukker norske it-sjefer ut mobilitet som den trenden de tror vil ha største innvirkning på den teknologiske utviklingen de neste 2-3 årene – foran blant annet virtualisering, nettskyen og sosiale medier.

 

– Mobilitet er en global trend som vil prege både it-bransjen og arbeidshverdagen til folk flest de nærmeste årene. I løpet av noen år har store deler av arbeidsstokken i vestlige land skaffet seg mobile enheter, både smarttelefoner og nettbrett. Dermed øker presset på arbeidsgiver om tilrettelegging, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Generasjon Y krever mer – mye mer

Han forteller at særlig yngre arbeidstakere forventer at alt tilrettelegges for at de kan bruke mobile enheter på jobben. – I motsetning til eldre generasjoner, som er fornøyd bare teknologien fungerer, har generasjon Y en klar forventning om at teknologien skal fungere hvor som helst og når som helst, sier Lindgren.

 

Mobilitet handler som mye annet i bunn og grunn om lønnsomhet. Det internasjonale analysebyrået IDG har studert bedrifter som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng, og funnet ut at 65 prosent av disse bedriftene kan vise til mer produktivitet enn sine mer teknologikonservative konkurrenter.

 

Erobrer verden

I første kvartal 2011 ble det solgt over 100 millioner såkalte smarttelefoner i verden, en vekst på hele 85 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2010. Også nettbrett som iPad, Xoom og Galaxy Tab opplever en eventyrlig salgsøkning. I løpet av året forventer analyseselskapet Gartner at salget av nettbrett vil øke med 181 prosent, til 55 millioner enheter. Innen tre år vil det årlige salget overstige 200 millioner enheter.

 

Den eksplosive interessen for mobile enheter går på bekostning av stasjonære og bærbare maskiner, særlig på privatmarkedet. Gartner har tidligere spådd en vekst i PC-salget på 16 prosent i 2011, men måtte nylig nedjustere veksten til omkring 10 prosent.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

FREMTIDSTREND: – Mobilitet er en global trend som vil prege både it-bransjen og arbeidshverdagen til folk flest de nærmeste årene, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Fremtidens teknologitrender

1. Mobilitet

2. Virtualisering

3. Cloud Computing

4. Sosiale medier

5. Outsourcing

6. Grønn IT

7. Biometri

8. Andre svar

(Kilde: undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer 2011”)

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2861 med.jpg 269,88 kB (1844x2800)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 31.05.2011 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS