presseticker

Skip to main content

Microsoft slår tilbake

  Publisert: 23.05.2011 07:15 - av  Henning Poulsen

COMEBACK: Microsoft stiger atter til topps på it-sjefenes prioriteringsliste, mens virtualisering går fra trend til allemannseie, konstaterer Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: I fjor snudde norske it-sjefer ryggen til Microsoft-teknologi. I år troner giganten igjen på toppen av prioriteringslisten, viser en ny undersøkelse.

Mobil infrastruktur, portaler og samhandling har også fått en mer sentral plass i mange større norske virksomheter. Det viser den årlige norske undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer” som Synovate gjennomfører for Steria.

 

– Microsoft-teknologi pleier alltid å få topprioritet blant et solid flertall av it-sjefene i undersøkelsen vår, men i fjor ble oppslutningen plutselig halvert. Derfor er det interessant å se at Microsoft igjen spretter opp på førsteplass i årets rangering, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonssjef i Steria.

 

Mens 29 prosent av respondentene i fjorårets undersøkelse oppga å ha Microsoft blant sine prioriteringer, svarer hele 67 prosent det samme i år. – Da fjorårets undersøkelse ble gjennomført var virtualiseringstrenden i ferd med å nå et slags klimaks, og andre teknologier havnet nok litt i skyggen, sier Lindgren.

 

Moden virtualisering

Fjorårets teknologivinner, virtualisering, er i årets undersøkelse henvist til femte plass. Lindgren tror ikke det er snakk om noe paradigmeskifte i it-bransjen, men heller om teknologisk modning.

 

– Virtualisering har vært en het trend og snakkis i flere år – i dag er teknologien blitt allemannseie. Nå kjører vi knapt et infrastrukturprosjekt uten å bruke virtualiseringsteknologi, forteller Lindgren. Han påpeker at virtualisering også er et satsingsområde for årets listetopp, Microsoft.

 

Informasjonsutfordring

På andreplass i undersøkelsen kommer portaler, mens arkiv- og saksbehandling ender på fjerdeplass. Begge er gjengangere på Sterias årlige teknologiliste, noe som ifølge Lindgren ikke er tilfeldig.

 

– Dette henger sammen med den enorme informasjonsmengden de fleste virksomheter sitter på. Enkelte påstår at informasjonsmengden dobles hvert eneste år. Da må dokumentflyt og informasjonshåndtering være på topp, sier han.

 

Mobil trend

Eksplosjonen i bruken av håndholdte enheter og nettbrett gjør at mobil infrastruktur klatrer på teknologilisten i 2011. Mens 21 prosent av it-sjefene prioriterte dette i 2010, gjelder dette for 39 prosent i 2011. Dermed går mobil infrastruktur fra 11. plass og helt opp til 3. plass på listen.

 

Oppslutningen stiger også for Unified Communication, eller samhandling. 31 prosent har dette på blokka i år, mot 26 prosent i fjor. – Samhandling ligger også høyt oppe på analysebyrået Gartners liste over de største endringene bedrifter vil oppleve fram mot 2020. Jo tidligere du begynner å jobbe med samhandling, desto større blir gevinsten, sier Lindgren.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

 

 

Årets teknologitrender – topp 10:

1. Microsoft (6)

2. Portaler (3)

3. Mobil infrastruktur (11)

4. Arkiv- og saksbehandling (2)

5. Virtualisering (1)

6. Unified Communication (8)

7. Business Intelligence (4)

8. Web-tjenester (10)

9. Datavarehus (5)

Delt 10. plass: SOA (8), CRM (7), IP-telefoni (18)

(I parentes 2010-plasseringen.)

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2959 medium.jpg 285,25 kB (2800x1866)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 23.05.2011 07:15
Teknisk løsning ZEVS AS