presseticker

Skip to main content

Microsoft fremdeles kongen på haugen

  Publisert: 11.05.2012 10:31 - av  Henning Poulsen

PÅ TOPP IGJEN: – Microsoft-teknologi pleier å få topprioritet blant et solid flertall av it-sjefene i undersøkelsen vår, og i år ble posisjonen ytterligere sementert, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonssjef i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: På toppen av norske, svenske og danske it-sjefers prioriteringsliste ruver atter Microsoft-teknologi, viser en ny undersøkelse.

Portaler og mobil infrastruktur kommer på de to neste plassene. Det viser den årlige skandinaviske undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer” som Ipsos MMI gjennomfører for Steria blant større virksomheter i privat og offentlig sektor.

 

– Microsoft-teknologi pleier å få topprioritet blant et solid flertall av it-sjefene i undersøkelsen vår, og denne gangen ble posisjonen ytterligere sementert, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonssjef i Steria.

 

Hele 68 prosent av de norske it-sjefene i undersøkelsen oppga å ha Microsoft på sin prioriteringsliste i år, mot 67 prosent i fjor. I den svenske og danske delen av undersøkelsen er det tilsvarende funn. Blant svenske it-sjefer spretter oppslutningen om Microsoft opp til 70 prosent, mens teknologien virker å tape terreng i Danmark – med et fall i oppslutningen fra 77 prosent i 2011 til 58 prosent i år. Det holder likevel til førsteplass.

 

Dokumentflyt og kommunikasjon

På andreplass i den norske delen av undersøkelsen kommer portaler. Der endte denne teknologien også i fjor, mens datavarehus hopper fra niende til fjerde plass. – Dette henger sammen med den enorme økningen i informasjonsmengden i de fleste virksomheter. Det stiller strenge krav til datastrukturering, dokumentflyt og informasjonshåndtering, sier han.

 

Mobil infrastruktur kommer på tredjeplassen, mens Unified Communication – eller samhandling – kommer på delt fjerdeplass. Lindgren ser dette i sammenheng med den store utbredelsen av håndholdte enheter og nettbrett på arbeidsplassen samt behovet for å samle alle de løse kommunikasjonstrådene.

 

Danske it-sjefer setter nettjenester og portaler på andre- og tredjeplass, mens svenske it-sjefer plasserer mobil infrastruktur og trådløse nettverk etter Microsoft på sin liste.

(Pressenytt)

 

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

PÅ TOPP IGJEN: – Microsoft-teknologi pleier å få topprioritet blant et solid flertall av it-sjefene i undersøkelsen vår, og i år ble posisjonen ytterligere sementert, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonssjef i Steria. Foto: Johnny Syversen

 

 

FAKTABOKS

Årets teknologitrender i Norge:

1. Microsoft (1)

2. Portaler (2)

3. Mobil infrastruktur (3)

4. Unified Communication (6)

4. Datavarehus (9)

4. SOA (10)

4. Web-tjenester (8)

8. Virtualisering (5)

9. Business Intelligence (7)

9. Trådløse nettverk

(I parentes 2011-plasseringen.)

 

Utenfor topp 10:

På vei opp: Identitetshåndtering

På vei ned: Arkiv- og saksbehandling

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2959.jpg 2,32 MB (4992x3328)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.05.2012 10:31
Teknisk løsning ZEVS AS