presseticker

Skip to main content

DOGA-merket:

Mer Yr-heder for NRK

  Publisert: 10.01.2019 13:14 - av  Henning Poulsen

NRK og YR-teamet mottar DOGA-merket på torsdag. Foto: Yr

Selv etter overveldende suksess med værtjenesten Yr, har NRK aldri tatt foten av gasspedalen. Nå vanker det nok en gang utmerkelse fra DOGA.

Den prestisjetunge utmerkelsen DOGA-merket blir delt ut til NRK og Yr-teamet torsdag ettermiddag på DOGA-dagen 2019 i Oslo.

 

– DOGA-merket løfter frem de beste prosjektene der design og arkitektur har bidratt til innovasjon og verdiskaping. Her ligger det mye samfunnsnyttig nyskaping til læring og inspirasjon for andre, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), påpeker at DOGA-merket er en av de mest prestisjefulle norske prisene som deles ut til design- og arkitekturprosjekter.

 

– Siden lanseringen i 2007 har Yr vært en gedigen suksess og er i dag en av Europas største dedikerte værnettsteder. I 2012 fikk NRK og Yr Merket for god design, som er forløperen til dagens DOGA-merke. Det gleder meg at vi nok en gang kan hedre denne fantastiske og fremsynte tjenesten, sier han.

 

Unik værtjeneste

NRK får DOGA-merket for prosjektet «Yr-app – været tolket og servert».

 

Juryen er imponert over resultatet, og berømmer NRK for at de ikke hviler på sine laurbær, men bruker tjenestedesign for å videreutvikle Yr:

 

«Ved å bruke verktøy fra tjenestedesign kombinert med avansert design- og kodesystem har man skapt en unik tjeneste i verdenssammenheng, der det grafiske grensesnittet spiller på lag med brukerne på subtile og emosjonelle måter og gir en helt ny opplevelse av været,» står det i jurykjennelsen.

 

Innovativ design og arkitektur

DOGA-merket, som tidligere het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter i forbindelse med DOGA-dagen. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

Årets DOGA-dagen har fått navnet «Stay Human», og byr foruten overrekkelse av utmerkelser og hederspris på et sterkt faglig program. Blant annet vil den anerkjente designeren Michael Bierut fra USA snakke om hvordan design kan redde verden, mens utviklingssjef på Træna, Moa Bjørnson, og en visjonær gründer og sauebonde på Stokkøya, Roar Svenning, skal diskutere hva store byer kan lære av små steder.

 

DOGA er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og legger til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no i dag.

 

Bilder fra prisoverrekkelsen legges ut fortløpende her: https://www.flickr.com/photos/doganorway/sets/72157674470733197

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/dagen/

 

 

Kontaktpersoner:

* NRK, Ingrid Støver Jensen, mobil 402 13 725

* NRKs Yr-team, Heidrun Reisæter, mobil 926 21 401

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

 

For praktiske spørsmål:

* Pressenytt, Henning Poulsen, mobil 92 06 24 68, henning ætt pressenytt dått no

 

Bildetekst:

NRK og YR-teamet mottar DOGA-merket på torsdag. Foto: Yr

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 1 yr-natur3.jpg 4,06 MB (2000x1334)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 10.01.2019 13:14
Teknisk løsning ZEVS AS