presseticker

Skip to main content

Medisinsk hologram-startup henter inn fersk kapital

  Publisert: 08.03.2021 07:00 -

MEDISINSKE HOLOGRAMMER. Lege Henrik Brun ved Rikshospitalet holder et hologramhjerte i hånden. Foto/illustrasjon: Stein Olav Pettersen/Sopra Steria.

ØKER INVESTERINGENE. – De gode resultatene så langt gjør at vi styrker vår satsning, og øker investeringene, sier Solfrid Skilbrigt, styreleder i HoloCare og strategidirektør i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

Det norske oppstartsselskapet HoloCare satser på fjernkirurgi og bruk av hologrammer i forkant av kompliserte operasjoner. Nå satser aksjonærene, og legger 15 nye millioner på bordet.

– Det er ett år siden HoloCare ble etablert, og på den korte tiden har selskapet kommet godt på vei med å skape et produkt, ved å utvikle både prototyp og en «go-to-market»-strategi, sier Solfrid Skilbrigt, styreleder i HoloCare og strategidirektør i Sopra Steria.

 

Aksjeselskapet HoloCare AS er et resultat av at Inven2, Norges største aktør innen kommersialisering av forskning, og konsulentselskapet Sopra Steria gikk sammen for å skape en offentlig-privat satsing på helsehologrammer. HoloCare utvikler såkalt «Mixed Reality» hologram-teknologi innen medisinsk anvendelse, som kan bedre pasientbehandlingen betraktelig. Løsningene skal lanseres i et globalt marked.

 

Øker investeringene

– Det siste året har HoloCare utviklet en skyplattform med kliniske applikasjoner for avansert holografisk visualisering av organer til pre-operativ planlegging. I plattformen inngår også en AI-tjeneste for omdanning av medisinske bilder til 3D-modeller, som gjør at kirurgene i forkant av en operasjon kan få et helt unikt innblikk i organet som skal opereres, sier Skilbrigt.

 

HoloCare jobber nå med sine regulatoriske prosesser og satser på en CE-godkjenning av plattformen til sommeren. I første omgang betyr det at den vil den kunne brukes til forskningsformål. Det arbeides samtidig mot oppstart av kliniske studier for validering av tjenestene som forventes å kommersialiseres og tilgjengeliggjøres på markedet i 2022.

 

– De gode resultatene så langt gjør at vi styrker vår satsning, og øker investeringene. Dette er «leading edge»-teknologi, sier Skilbrigt.

 

Banebrytende teknologi

Det er den internasjonale Sopra Steria-gruppen, med hovedkontor i Paris, som velger å investere i Norge. Tidligere har de investert 20 millioner kroner i selskapet, og går nå inn med 10 millioner til. Også Inven2 velger å gå inn med kapital, for å muliggjøre vekst i tidlig fase. Olav Steinnes, økonomisjef i Inven2, sier at de er svært optimistiske til satsningen:

 

– Holocare utvikler banebrytende ny teknologi som vil bidra til bedre utnyttelse av helsevesenets ressurser og bedre pasientbehandling. Selskapet har etablert et sterkt internasjonalt team og samarbeider med fremragende kliniske miljøer og AI-kompetanse i Sopra Steria. Inven2 vurderer selskapet som en meget interessant investeringsmulighet og har besluttet å delta i emisjonen med 5 millioner kroner, sier han.

I tillegg har en liten gruppe medisinske forskere, som har vært med på prosjektet fra dets spede begynnelse, kjøpt seg inn i selskapet.

 

Alison Sundset, CEO i HoloCare, sier hun er svært fornøyd og stolt av at Inven2 og Sopra Steria fortsetter å gi selskapet tillit:

 

– Vi har jobbet dedikert for å videreutvikle og kommersialisere forskningsprosjektene som HoloCare-konsortiet*, ledet av Oslo Universitetssykehus og Sopra Steria, har utviklet sammen siden 2016. Denne investeringen er en stor og viktig milepæl for selskapet. Med investeringen håper vi å raskere kunne ekspandere, sier hun.

 

Mot slutten av året er det forventet en ny emisjon. Da vil eierne åpne for at flere aktører kan kjøpe seg inn i selskapet i forbindelse med at HoloCare skal lanseres i et internasjonalt marked.

 

*Holocare-konsortiet 2016-2019 bestod av: Intervensjonssenteret ved Oslo Universitetssykehus (OUS), Sopra Steria, Gastrokirurgisk avdeling ved Akershus universitetssykehus, Barneseksjonen, psykisk helse ved OUS, Forskningsavdelingen ved Sunnaas sykehus, Forsknings- og innovasjonsavdelingen ved Sykehuset Østfold, samt Norway Health Tech.

 

Bildetekster:

MEDISINSKE HOLOGRAMMER. Lege Henrik Brun ved Rikshospitalet holder et hologramhjerte i hånden. Foto/illustrasjon: Stein Olav Pettersen/Sopra Steria.

 

ØKER INVESTERINGENE. – De gode resultatene så langt gjør at vi styrker vår satsning, og øker investeringene, sier Solfrid Skilbrigt, styreleder i HoloCare og strategidirektør i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

 

 

Kontaktpersoner.

* Sopra Steria, Solfrid Skilbrigt, mobil 90 55 10 86, epost solfrid.skilbrigt@soprasteria.com

* Inven2, Olav Steinnes, mobil 90 05 12 19, epost olav.steinnes@inven2.com

* HoloCare, Alison Sundset, mobil 93 43 84 32, epost alison.sundset@holocare.com

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak HoloCare2743 HEART.jpg 1,80 MB (5140x3427)
Bilde - vedlegg til sak Solfrid Skilbrigt 1.jpg 1,26 MB (2507x3760)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.03.2021 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS