presseticker

Skip to main content

Lillian Røstad blir ny leder for Sopra Steria Business Consulting

  Publisert: 27.08.2019 07:12 - av  Henning Poulsen

NY LEDER. Lillian Røstad skal lede Sopra Steria Business Consulting i Norge Foto: Sopra Steria

Lillian Røstad er ny leder for forretningsrådgivning i Sopra Steria. Røstad vil med det også få plass i den norske og skandinaviske konsernledelsen.

– Jeg gleder meg enormt til å lede den fantastiske gjengen i Business Consulting, sier Røstad.

 

Avdelingen hun nå har fått under sin ledelse har vokst kraftig de siste årene, med stadig flere kunder som digitaliserer sin virksomhet. Å hjelpe kundene med å ta de rette valgene, er blant de viktigste oppgavene Røstad jobber med.

 

– Vi må vise kundene hva de tjener på å ligge i forkant av utviklingen. Sopra Sterias store styrke er at vi kombinerer teknologiinnsikt med forretningsforståelse. Dette gjør oss til en naturlig digitaliserings- og transformasjonspartner for alle virksomheter, sier Røstad.

 

Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, har store forventninger til den videre utviklingen av Business Consulting under Røstads ledelse.

– Lillian er en av landets fremste fagpersoner innen sitt felt, og er i tillegg til dette en fantastisk dyktig leder. Jeg er utrolig glad for at det er nettopp henne som skal ta denne avdelingen videre, sier han.

Tung sikkerhetsbakgrunn

De siste årene har Røstad ledet arbeidet med informasjonssikkerhet i Sopra Steria. Hun er dessuten styreleder for Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) og førsteamanuensis ved Universitet i Oslo.

 

Fram til i fjor satt Røstad i regjeringens sikkerhetsutvalg for IKT – også kjent som Holte-utvalget. Hun har vært sikkerhetssjef i Lånekassen og forsker i SINTEF IKT.

 

Én av Norges fremste tech-kvinner

Røstad har bygget opp statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). I perioden 2008 til 2018 var hun førsteamanuensis ved NTNU, der hun har avlagt sin doktorgrad i informasjonssikkerhet og helseinformatikk.

 

I mars i år kåret Abelia og ODA-nettverket for tredje gang på rad Lillian Røstad til én av Norges 50 fremste kvinner på teknologifronten.

 

Røstad tar over etter Leon Engesæth, som fortsetter i Sopra Steria Business Consulting som nestleder.

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

NY LEDER. Lillian Røstad skal lede Sopra Steria Business Consulting i Norge Foto: Sopra Steria

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 44 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 4,1 milliarder euro i 2018.

 

I Skandinavia sørger 2100 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,9 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Lillian Røstad.jpg 1,79 MB (5760x3840)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 27.08.2019 07:12
Teknisk løsning ZEVS AS