presseticker

Skip to main content

Lanserer neste generasjon privatsky

  Publisert: 11.11.2021 07:00 - av  Henning Poulsen
Sopra Steria oppgraderer skyporteføljen sin med SolidCloud 2.0 og blir VMware Cloud Verified

– Dette tar privatskyen til et nytt nivå. Med SolidCloud 2.0 tar vi et langt skritt mot funksjonaliteten som du finner i offentlige skyer, sier Odd Inge Bjørdal, teknologi- og driftsdirektør i Sopra Steria.

 

Han forteller at flere av konsulentselskapets kunder allerede er på vei over i nylanserte SolidCloud 2.0. Plattformen er tilrettelagt for smidig arbeidsmetodikk, med raskere og mer dynamiske utviklingsløp samtidig som databehandlingen er i en bedriftsintern, egen sky.

 

– Ikke alle virksomheter kan eller vil benytte offentlige skyplattformer. For dem blir SolidCloud 2.0 en veldig god løsning som tilbyr mye av den samme funksjonaliteten som offentlige skyplattformer har. Her åpnes det for automatisering på alle lag samt selvbetjeningsløsninger. Kundens utviklerne kan for eksempel bestille nye servere direkte med kode, noe som betyr at de raskere kan produksjonssette og levere innovative tjenester og funksjoner til sine kunder, brukere og innbyggere, sier Bjørdal.

 

Populære containere

I tillegg til infrastrukturtjenester, gjør SolidCloud 2.0 det mulig å samle operativsystem og applikasjoner i pakker, såkalt containerisering. Ifølge Gartner kommer nesten ni av ti globale virksomheter til å bruke containeriserte applikasjoner fremover.

 

– Dette blir stadig viktigere for applikasjonsutviklere, blant annet fordi utviklingsløpet blir mer effektivt og det blir enklere å strømlinjeforme oppsett rundt test, produkssjonssetting og skalering av applikasjoner. Vi kommer til å se stadig mer av dette, og det er viktig for oss å understøtte våre kunders applikasjonsutviklere på en enda bedre måte, sier Bjørdal.

 

SolidCloud 2.0 er basert på teknologi fra VMware, som er en av verdenslederne på hyperkonvergerte infrastrukturtjenester. Spesielt spennende fremover er VMware Tanzu, som gir en helt annen støtte til containere og mikrotjenester enn hva som tidligere har vært tilgjengelig i en privat sky.

 

– Det at VMware har gitt tjenestene våre «Cloud Verified»-stempel, befester kvaliteten på SolidCloud 2.0. Vår implementering av løsningene til VMware, med «infrastruktur som kode» som basis for hele plattformen, sørger for at våre kunder får en effektiv, sikrere og mer stabil skyplattform. Dette er vel også én av grunnene til at vi nylig ble kåret til årets nordiske skypartner av VMware, sier Bjørdal.

 

800 skyeksperter i Norden

Skyplattformen inngår i Sopra Sterias RightCloud-konsept, som foruten SolidCloud og den helt norskdrevne SovereignCloud, også rommer de offentlige skyplattformene Google Cloud Platform, Microsoft Azure og Amazon Web Services.

 

– Sopra Steria har ett av Nordens ledende fagmiljøer, med 800 eksperter på privatsky, offentlig sky og tilknyttede tjenester. Som leverandøruavhengig aktør hjelper vi virksomheter med å velge den løsningen som passer best til deres behov, sier Bjørdal.

 

 

Bildetekst:

BEDRE PRIVATSKY. – Med SolidCloud 2.0 tar vi et langt skritt mot de funksjonalitetene som du finner i offentlige skyer, sier Odd Inge Bjørdal, teknologi- og driftsdirektør i Sopra Steria. Foto: Sopra Steria

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, og har de siste fem årene blitt rangert som Norges beste arbeidsplass. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med å ta digitalt lederskap.

 

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid.

 

Sopra Steria har 46 000 medarbeidere i 25 land, og hadde en omsetning på € 4,3 milliarder i 2020. I Norge sørget 2000 medarbeidere for en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner i 2020.

 

“The world is how we shape it.”

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Odd Inge Bjørdal2.jpg 1,18 MB (4000x2666)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.11.2021 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS