presseticker

Skip to main content

Lager Europas første flytrafikksimulator

  Publisert: 22.03.2013 07:30 - av  Henning Poulsen

Shared Virtual Sky-plattformen vil gjøre det enklere å implementere ”Single European Sky” (SES), som også Norge har sluttet seg til. Foto: YayMicro/Bilderbox

Oslo: Steria og Airbus ProSky har gått sammen om å lage Europas første plattform for flytrafikksimulering.

De to selskapene har allerede fullført et forsknings- og utviklingsprogram knyttet til simulatorplattformen, som får navnet ”Shared Virtual Sky”. Dette er den første løsningen av sitt slag som blir tilgjengelig for alle aktører i luftfarten.

 

Testpiloter, flygeledere og andre deltakere kan koble sine simulatorer til plattformen, og dermed får de tilgang til et delt, realistisk testmiljø i sanntid. Løsningen vil gjøre det enklere å teste nye navigasjonskonsepter i kjølvannet av EU-initiativet ”Single European Sky” (SES), som også Norge har sluttet seg til.

 

– Dersom trafikken i luftrommet øker stiller dette enda tøffere krav til samhandling, sikkerhet og effektivitet, kommenterer Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Mens Airbus ProSky får ansvaret for den kommersielle siden ved Shared Virtual Sky, står Steria for selve driften.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

Shared Virtual Sky-plattformen vil gjøre det enklere å implementere ”Single European Sky” (SES), som også Norge har sluttet seg til. Foto: YayMicro/Bilderbox

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak flybilde yaymicro.jpg 4,91 MB (5212x3909)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 22.03.2013 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS