presseticker

Skip to main content

Kvinner baner vei i IT-bransjen

  Publisert: 08.03.2018 07:00 - av  Henning Poulsen

PÅ EKSKLUSIV LISTE. Sikkerhetsekspert Lillian Røstad er for andre år på rad kåret til én av landets mest innflytelsesrike teknologikvinner. Foto: Sopra Steria

For andre år på rad har sikkerhetsekspert Lillian Røstad blitt kåret til en av landets fremste teknologikvinner. Sopra Steria har lykkes i å få flere kvinner inn i IT-bransjen enn de fleste i Norge. Les mer om seks av dem her.

Tiden da informasjonsteknologi var en mannsbastion er forbi. Hvor hen du beveger deg i de travle lokalene til Norges største arbeidsgiver for IT-konsulenter, treffer du på kvinner. Mer enn hver fjerde person som jobber for Sopra Steria i Norge er kvinne. På enkelte av forretningsområdene, som Business Consulting, er det nå flere kvinner enn menn.

 

– Jeg er ikke i tvil om at de teknologiselskapene som ikke lykkes i å oppnå kjønnsbalanse, vil tape konkurransen om både de beste hodene og de mest attraktive kundene, sier Solfrid Skilbrigt, HR-direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

 

Nå markerer Norges største IT-konsulentselskap kvinnedagen 8. mars ved å offentliggjøre sine seks nominasjoner til årets kåring av Norges 50 fremste teknologikvinner. Listen, som settes sammen av ODA-Nettverk og Abelia, fremhever kvinner som har utmerket seg spesielt innen IT- og teknologibransjen.

 

 

Sikkerhetsevangelisten med nasjonalt gjennomslag

Lillian Røstad, som nå for andre år på rad er med på listen over landets fremste teknologikvinner, er avdelingsleder for informasjonssikkerhet i Sopra Steria. Hun leder oppbyggingen av sikkerhetstjenestene til Sopra Steria i hele Skandinavia.

 

Lillian kalles ofte sikkerhetsevangelist. Hun er glødende opptatt av faget og av å formidle det på en måte som alle forstår. Derfor fremmer hun informasjonssikkerhet på en imponerende lang liste med arenaer:

 

Hun er styreleder for Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF). Hun er ved siden av sin fulle stilling i Sopra Steria også førsteamanuensis ved NTNU, der hun underviser og veileder morgendagens sikkerhetseksperter. Dessuten er hun medlem av det regjeringsoppnevnte IKT-sikkerhetsutvalget – og medlem av juryen for Datatilsynets pris i innebygd personvern.

 

 

Direktøren som brenner for test

Jennifer Blechar er direktør i systemutviklingsdivisjonen til Sopra Steria, der hun har hovedansvar for Business Technology-enheten. Her leder hun over mer enn 120 konsulenter som leverer tjenester knyttet til prosjektledelse, arkitektur, funksjonell design, devops, RPA og test.

 

Jennifer startet sin karriere i Sopra Steria som leder for test, og her har hun bygd opp en av Norges største testavdelinger. Arbeidet hennes med å utvikle metodeverk knyttet til test har bidratt til at fagområdet har fått et tydeligere fotavtrykk i Norge – og at Sopra Steria har kunne være et foregangsselskap i et marked som vokser stadig raskere. Dette er et fagområde Jennifer har brent for helt siden hun begynte som konsulent i 1996.

 

Den eksperimentelle innovasjonsinkubatoren

Marianne Selle har gjennom mange år bygget seg opp til å bli en av landets fremste kapasiteter innen eksperimentell innovasjon. Som Digital Transformation Officer og leder for den norske innovasjonshuben Sopra Steria NEXT nærmest utsondrer hun nyskaping.

 

NEXT-nettverket som Marianne har satt sammen består av en lang rekke interne og eksterne ressurser som går på tvers av fagdisipliner og avdelinger. Nettverket kan raskt gå inn i organisasjoner for å drive frem eksperimentelle innovasjonsprosjekter basert på Design Thinking, smidige metoder og raske leveranser.

 

Marianne regnes som en av lederskikkelsene som kan bidra til å løfte Norge gjennom omstillingsårene etter oljealderen. Hun er en driver for å få gjennomført de mange og krevende digitaliseringsutfordringene som venter i tiden fremover.

 

 

Leder for Smartby-satsingen

Stina Birkeland gjør en stor innsats for å drive arbeidet med smarte byer fremover. Hun leder Sopra Sterias SmartCity-satsing, og har utarbeidet konsept, rammeverk og tjenester innen dette stadig mer aktuelle temaet.

 

Den tidligere IT-gründeren har etablert faggruppen Smarte Byer i Dataforeningen, der hun i dag er styreleder. I 2016 lanserte hun sammen med Oslo kommune programmet SmartCity Accelerator, som skal stimulere gode ideer hos byens innbyggere og gründere.

 

Stina er kundeansvarlig og var med på å utforme og drive frem tilbudet som førte til at Sopra Steria nylig vant en av Norges største IKT-avtaler, for å digitalisere og transformere Oslo kommune de neste 10 årene.

 

 

I fronten på hologramteknologi

Lene Nævdal har som en av få i verden spesialisert seg på Mixed Reality. Innsatsen hennes er med på å danne grunnlaget for hvordan morgendagens gode brukeropplevelser utformes.

 

Hun har blant annet jobbet tett med Intervensjonssenteret ved Rikshospitalet, der hun har vært med på å ta store steg i skjæringspunktet mellom kirurgi og hologramteknologi. Som allsidig designer har Lene en rekke spesialområder – fra prototyping og brukersentrerte designprosesser til virtuell virkelighet og universell utforming.

 

 

Ledertalentet som bygger opp Stavanger-satsningen

Heidi Ravndal er uten tvil ett av Sopra Sterias mest lovende ledertalenter. I relativt ung alder ble hun i november 2017 ansatt som den første lederen for Sopra Sterias nyåpnede Stavanger-kontor. Avdelingen har i løpet av noen måneder vokst til 40 ansatte.

 

Heidi har fått ansvaret for å posisjonere Sopra Steria inn mot olje- og gassektoren i Stavanger, en bransje som står midt i en stor omstillingsprosess. Sammen med sitt team hjelper hun næringslivet i regionen med strategiske digitaliseringsprosjekter.

 

 

Kontaktperson:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

 

 

Bildetekst:

PÅ EKSKLUSIV LISTE. Sikkerhetsekspert Lillian Røstad er for andre år på rad kåret til én av landets mest innflytelsesrike teknologikvinner. Foto: Sopra Steria

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

 

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Lillian Røstad2.jpg 5,91 kB (4032x2604)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 08.03.2018 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS