presseticker

Skip to main content

Kjemper om unge it-hoder

  Publisert: 26.02.2007 07:00 - av  Henning Poulsen
Oslo: Kampen om de gode it-hodene er sterkere enn noen gang. I fjor hadde et flertall av avgangsstudentene ved NTNUs it-linje sikret seg jobb allerede før påske, og pågangen fra næringslivet er ifølge linjeforeningen enda større i år.

En Abakus-undersøkelse fra i fjor viser at rundt to av tre femteårsstudenter ved NTNUs sivilingeniørstudie for datateknikk og kommunikasjonsteknologi fikk jobb før påske.

 

– Jeg vil tro dette tallet blir enda høyere i år. Bedriftskomiteen vår er fullbooket for hele skoleåret, og pågangen fra næringslivet er massiv, sier Snorre Gylterud, som leder linjeforeningen Abakus. Foreningen jobber aktivt med å sette bedrifter og studenter i kontakt med hverandre, og arrangerer blant annet bedriftspresentasjoner og jobbintervjuer.

 

Hovedsamarbeidspartneren til Abakus er it-konsulentselskapet Steria. I forbindelse med det nært forestående 30-årsjubileet til Abakus, forsøker linjeforeningen å komme i kontakt med tidligere aktive medlemmer av Abakus og Kompjutern, som foreningen het i perioden 1977-87.

 

– Vi har satt opp en registreringsløsning på jubileets hjemmeside, som man finner på http://jubileum.abakus.no. Dette er ikke kun med tanke på jubileet, men også tenkt å brukes i oppstarten av et alumninettverk for linjeforeningen, forteller Gylterud.

 

Både Steria og Accenture er med på samarbeidssiden. – Vi er ikke redd for å gå nye veier i vårt rekrutteringsarbeid. Ved å støtte jubileet til Abakus får vi sjansen til å komme i kontakt med både ferske og mer etablerte arbeidstakere, sier Anders Lindgren, markedsdirektør i Steria Norge.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

* Abakus, leder Snorre Gylterud, mobil 926 46 885

* Mer informasjon og registrering: http://jubileum.abakus.no

 

Dette er Steria:

Steria er et av de ledende europeiske it-konsulentselskapene, med 11 000 medarbeidere i 14 land, inkludert 300 medarbeidere i Norge. Selskapet som er børsnotert i Frankrike, omsatte i 2006 for 10,5 milliarder kroner. Bransjer hvor Steria står spesielt sterkt omfatter offentlig sektor, forsvar og politi, finans, telekom, transport og varehandel. Hovedtjenester er: rådgivning, systemintegrasjon og drift.

Det betyr at vi bistår med alt fra forretnings- og it-rådgivning til prosjektledelse, systemutvikling og infrastrukturleveranser til driftsstøtte og vedlikeholdsservice. For mer informasjon: www.steria.no


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 26.02.2007 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS