presseticker

Skip to main content

It-sjefer bak norsk innovasjon

  Publisert: 25.06.2013 07:25 - av  Henning Poulsen

– Høy produktivitet er vanskelig dersom rammene er rigide og umoderne. Det er her en fremoverlent it-avdeling kan bidra, sier Hans Jonny Furholt i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Steria

Norske it-sjefer mener de bidrar til nyskapning i bedriften. På tross av dette scorer Norge fremdeles beskjedent på internasjonale innovasjonsmålinger.

Åtte av ti norske it-sjefer mener deres avdeling bidrar til innovasjon og nyskaping på arbeidsplassen. Det viser en undersøkelse byrået Rock IT har gjennomført for Steria blant it-sjefer i store skandinaviske selskaper.

 

– It-avdelingen kan i aller høyeste grad være nyskapende, ettersom den har evnen til å hele tiden finne nye og bedre måter å løse oppgaver på. Dette er en praktisk og dagligdags form for innovasjon som er svært viktig for effektivitet, sier Hans Jonny Furholt, it-direktør og kvalitetssjef i Steria.

 

Høy produktivitet

Likevel kommer Norge ofte et stykke ned på listen når verdens mest innovative land kåres. I EU-kommisjonens årlige måling av europeiske lands innovasjonsevne – ”Innovation Union Scoreboard” – ble Norge i fjor rangert som nummer 17 av 34 land. Derimot kommer Norge ofte godt ut i målinger av produktivitet.

 

– Høy produktivitet er vanskelig dersom rammene er rigide og umoderne. Det er her en fremoverlent it-avdeling kan bidra, gjennom kontinuerlige forbedringer av prosesser, produkter og tjenester. Da blir informasjon og kunnskap utnyttet bedre, påpeker Furholt.

 

Skandinavisk trend

Troen på egen betydning for arbeidsgivers innovasjonsgrad er sterk også i Sverige og Danmark. 79 prosent av de svenske it-sjefene i undersøkelsen og 71 prosent av de danske mener de i ganske eller veldig stor grad bidrar til innovasjon og nyskaping i sin organisasjon.

 

– Det er mange likheter mellom de skandinaviske landene i organiseringen av arbeidslivet, med relativt flate strukturer, stor grad av ansvarsfordeling og en praktisk tilnæring til problemløsning. Derfor overrasker det meg ikke at it-sjefer i de tre landene har ganske sammenfallende oppfatning av hvilken betydning de har for nyskaping på sin arbeidsplass, sier Furholt.

(Pressenytt)

 

Bildetekst:

– Høy produktivitet er vanskelig dersom rammene er rigide og umoderne. Det er her en fremoverlent it-avdeling kan bidra, sier Hans Jonny Furholt i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Steria

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

FAKTABOKS:

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre NAV, Posten, Det norske, Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak hans jonny furholt.jpg 9,64 kB (3888x2592)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 25.06.2013 07:25
Teknisk løsning ZEVS AS