presseticker

Skip to main content

Gull i virtualisering

  Publisert: 17.06.2008 07:00 - av  Henning Poulsen

Avdelingsleder Odd Inge Bjørdal konstaterer at Steria er ett av tre selskaper i Norge med sertifiseringen ”VAC Gold Partner”. Foto: Steria

Oslo: It-konsulentselskapet Steria har fått VMwares ettertraktede gullsertifisering.

Avdelingsleder Odd Inge Bjørdal i Steria anslår at sertifiseringen, ”VAC Gold Partner”, vil føre til en økning av oppdrag innen it-infrastruktur både fra eksisterende og nye kunder.

 

– Nå kan vi levere VMware-tjenester basert på selskapets egen metodikk, og være VMwares forlengede arm i det norske markedet. VMware vil kunne sette ut oppdrag som opplæring, rådgiving og implementering til Steria. Samtidig er sertifiseringen et kvalitetsstempel som betyr at våre kunder kan være trygge på at vi leverer gode løsninger, fastslår Bjørdal.

 

Steria er ett av tre selskaper i Norge som nå innehar denne sertifiseringen. I dag jobber rundt 20 VMware-sertifiserte konsulenter med erfaring fra store og komplekse virtuelle datasenter i Steria.

 

Virtualiseringstrend

VMware er en verdensledende leverandør av virtualiseringsløsninger, og Bjørdal forteller at Norge ligger langt fremme i bruk av virtualisering. – Virtualisering har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Utsikter til enklere, rimeligere og mer fleksibel it-drift gjør at stadig flere prøver dette. I tillegg kommer miljøargumentene, i form av redusert strømforbruk, sier han.

 

Tidligere i år arrangerte Steria og analysebyrået Synovate en spørreundersøkelse blant skandinaviske it-sjefer, der et av spørsmålene var hvilke teknologier som sto på prioriteringslisten i år.

 

2008 var første året virtualisering var med blant teknologiene it-sjefene kunne velge i mellom, og hele 35 prosent av it-sjefene i Norge førte den opp på listen sin. Det førte til en hederlig sjuende plass for virtualisering allerede i debutsesongen. I Sverige suste teknologien like godt opp på pallen.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, avdelingsleder Odd Inge Bjørdal, mobil 975 24 118

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er et av de ledende europeiske it-konsulentselskapene, med over 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 330 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er: rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak bjørdal.jpg 313,39 kB (2598x3913)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.06.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS