presseticker

Skip to main content

Fremtidsrapport: – Nettskyen blir allemannseie i 2020

  Publisert: 20.12.2012 07:00 - av  Stefan Thorsteinsen
Oslo: En ventet tredobling av nettbrukere gjør at informasjonsmengden som deles igjennom nettskyen vil eksplodere de nærmeste sju årene. Norge må henge i for å ta del i veksten innen fornybar og miljøvennlig teknologi, viser ny rapport.

Fremtiden er digital på alle plan i ”The Future”, en omfattende fremtidsrapport som er satt sammen av it-selskapet Steria. Den viser at innen år 2020 vil mer enn én tredjedel av digital informasjon være i, eller gå igjennom nettskyen.

 

– Når teknologien endrer måten vi jobber og kommuniserer på til det bedre, får den fotfeste og vil leve videre. Nettskyen er et godt eksempel på dette, forteller Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Fem milliarder internettbrukere

Ifølge fremtidsrapporten henger nettskyens utbredelse sammen med antall nye internettbrukere de kommende årene. – I 2020 er vi mer enn fem milliarder mennesker som er på nett hver dag. Dette tallet tilsvarer hele verdens befolkning i 1987, og er en kraftig økning fra de 1,7 milliardene brukte internett daglig i 2010, sier Lindgren.

 

Mens antall brukere øker, vil også antall enheter som til en hver tid er tilkoblet nettet øke i antall. Innen 2020 er det ventet at over 22 milliarder enheter vil kommunisere over internett på en daglig basis.

 

Fornybar energi øker kraftig

Med en økende befolkningsvekst og større etterspørsel etter energi, vil investeringene i fornybare energiprosesser eksplodere. Bare Europa alene må de neste 10 årene bruke rundt 21,4 billioner kroner på mer miljøvennlig teknologi. For Norge er dette en viktig arena å markere seg på, understreker Lindgren.

 

– Det er viktig at vi setter mål som lar oss møte utfordringene vi står ovenfor. Norge, som har gjort seg mer eller mindre avhengig av oljen, må investere klokt i tiden som kommer, sier han.

 

Et marked som vil oppleve sterk vekst er moderne, fornybar energi. Ifølge fremtidsrapporten vil markedet tredobles fram mot 2035, mens vindkraft allerede fra 2026 vil øke sin markedsandel med 27 prosent per år.

(Pressenytt)

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Steria, kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

Nettskyen tar over: – Når teknologien endrer måten vi jobber og kommuniserer på til det bedre, får den fotfeste og vil leve videre, sier kommunikasjonsdirektør i Steria, Anders Lindgren om nettskyen som i følge en ny fremtidsrapport vil bli allemannseie innen 2020. Foto: Yay Micro.

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.12.2012 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS