presseticker

Skip to main content

Forsvaret velger Sopra Steria for fjerde gang

  Publisert: 17.01.2019 07:00 - av  Henning Poulsen

FORSVARSKONTRAKT. (f.v.) Eiliv Ofigsbø, direktør for IKT-kapasiteter i Forsvarsmateriell, fornyer avtalen med Sopra Steria, her ved administrerende direktør Kjell Rusti. Foto: Sopra Steria

Sopra Steria har enda en gang fått jobben med å levere utviklingstjenester til forvaltningen av Forsvarets sikre IKT-plattformer.

Rammeavtalen gjelder de neste to årene, med mulighet for forlenging i ytterligere fem år. Sopra Steria er eneste leverandør på avtalen.

 

– Vi har jobbet med Sopra Steria i mange år. De har dyp og bred kompetanse om våre eksisterende plattformer, og vi er trygge på at det gode samarbeidet vil fortsette i den videre forvaltningen av dagens plattform, sier direktør for IKT-kapasiteter i Forsvarsmateriell (FMA), Eiliv Ofigsbø.

 

Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, er stolt over å ha jobbet sammenhengende med Forsvaret på det samme området i en årrekke. Han forteller at kontrakten er en av de største konsulentselskapet har vunnet de siste årene.

 

– Vi tar det som et komplement og en stor tillitserklæring å bli valgt for fjerde gang på rad. Dette er en stor og strategisk viktig avtale for oss, og vi gleder oss til å videreføre det gode samarbeidet med Forsvaret, sier Rusti.

 

Strenge krav

Gjennom avtalen sikres Forsvaret tilgang til kompetanse og kapasitet til forvaltning og videreutvikling av Forsvarets sikre IT-plattformer. Kontrakten omfatter alle graderingsnivåer.

 

– Sopra Steria skal levere kostnadseffektive løsninger som tilfredsstiller Forsvarets strenge krav til tilgjengelighet, funksjonalitet og sikkerhet. Vi er tungt inne i forsvarssektoren, og dette er en kontrakt vi har lagt mye prestisje og ressurser i å vinne, sier Morten Follestad, sektordirektør for forsvar og nasjonal sikkerhet i Sopra Steria.

 

Han forteller at Sopra Steria leverer et stort spenn av tjenester til forsvarssektoren, fra strategisk rådgiving til applikasjonsutvikling.

 

– Det er ytterst få aktører på det norske markedet som har tilstrekkelig kapasitet og kompetanse på forsvarsdomenet og infrastruktur til å kunne håndtere avtaler av denne størrelsen. I tillegg har vi et stort antall sikkerhetsklarerte konsulenter på huset til enhver tid. Det gjør at vi raskt kan respondere og snu oss rundt om det skulle bli nødvendig, sier Follestad.

 

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

* Sopra Steria, sektordirektør for forsvar og nasjonal sikkerhet – Morten Follestad, mobil 958 20 916

 

 

Bildetekst:

FORSVARSKONTRAKT. (f.v.) Eiliv Ofigsbø, direktør for IKT-kapasiteter i Forsvarsmateriell, fornyer avtalen med Sopra Steria, her ved administrerende direktør Kjell Rusti. Foto: Sopra Steria

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

 

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak IMG_1017 Forsvaret.jpg 3,15 MB (4032x3024)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.01.2019 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS