presseticker

Skip to main content

Fornyer sentralbank

  Publisert: 17.04.2008 07:00 - av  Henning Poulsen
Oslo: Steria har hjulpet Frankrikes sentralbank med overgangen til et nytt fellessystem for sentralbankene i EU.

Banque de France har nylig gått over til TARGET 2-systemet, som er et oppdatert pengeoverføringssystem mellom sentralbankene i eurosystemet. Steria sto for oppkoblingen av internsystemene til den franske sentralbanken i forbindelse med det storstilte migreringsprosjektet.

 

Steria ble valgt som leverandør på grunn av sin lange erfaring fra bank- og finanssektor samt spesialkompetanse på SWIFT-nettverk. Banque de France har stått på it-konsulentselskapets kundeliste i over 10 år.

 

TARGET 2 er en effektivisert og forbedret utgave av det gamle TARGET-systemet (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer), og er utviklet blant annet med tanke på de nyeste medlemslandene i EU.

 

Frankrikes nasjonalbank ble etablert 18. januar 1800 av Napoléon Bonaparte.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er et av de ledende europeiske it-konsulentselskapene, med over 19 000 medarbeidere i 16 land, inkludert 330 medarbeidere i Norge. Hovedtjenester er: rådgivning, systemintegrasjon og drift. For mer informasjon: www.steria.no


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 17.04.2008 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS