presseticker

Skip to main content

Flere store it-prosjekter i 2013

  Publisert: 12.11.2012 07:25 - av  Henning Poulsen

UNNGÅ FALLGRUVENE: – Profesjonell styring er helt avgjørende for å lykkes med it-prosjekter. Jo større et prosjekt er, desto dypere blir fallgruvene, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Halvparten av norske bedrifter planlegger større it-investeringer i løpet av 2013. Det viser en fersk spørreundersøkelse blant norske it-sjefer.

– Mens det er kostnadskutt som gjelder i mange land nedover i Europa, er norske virksomheter ikke redde for å sette i gang store it-prosjekter når det er nødvendig. I statsbudsjettet for 2013 er det dessuten satt av midler til flere storstilte offentlige it-prosjekter, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Nylig vant Steria en kontrakt i forbindelse med IKT-moderniseringen i NAV verdt inntil 800 millioner kroner.

 

Undersøkelsen er gjennomført av analysebyrået Rock IT blant it-sjefer i større norske organisasjoner, på vegne av Steria. På direkte spørsmål om det planlegges store it-investeringer kommende år svarer 47 prosent ”ja”, 40 prosent ”nei”, 12 prosent ”kanskje”, mens den siste prosenten er usikker.

 

Færre spektakulære fiaskoer

Ofte sies det at halvparten av alle it-prosjekter ender i fiasko, men Lindgren tror statistikken er blitt bedre både i Norge og internasjonalt de siste årene. Han understreker at profesjonell styring er helt avgjørende for å lykkes med it-prosjekter.

 

– Jo større et it-prosjekt er, desto dypere blir fallgruvene. Tidligere ble prosjekter gjerne utviklet etter fossefallsmetoden, der alt ble planlagt ned i minste detalj og prosjektet fulgte et forhåndsbestemt løp. Store prosjekter løper gjerne over ganske lang tid, og det mye som kan endre seg underveis. Da kan ting virkelig gå galt, sier Lindgren.

 

I dag foretrekkes såkalt smidig utvikling på de fleste it-prosjekter av en viss størrelse. Her en rammene mindre satte, programmeringen starter tidligere, brukerne blir involvert og det blir enklere for alle parter å gjøre kursendringer underveis.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS:

Sterias 12 bud for gode it-prosjekter

1. Ha toppledelsen på lag

2. Fokuser på mennesker

3. Sett av nok til drift og opplæring

4. Sett klare krav og mål

5. Det opp prosjekter i faser

6. Avklar roller og ansvar

7. Vit at ikke alt kan forutsees

8. Styr risikofaktorene

9. Ikke vent med testing til slutt

10. Følg opp krav og resultater

11. Prioriter knallhard

12. Synliggjør resultatene

(Kilde: Sterias 3-minuttersguider)

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekst:

UNNGÅ FALLGRUVENE: – Profesjonell styring er helt avgjørende for å lykkes med it-prosjekter. Jo større et prosjekt er, desto dypere blir fallgruvene, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto: Johnny Syversen

 

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2959.jpg 2,32 MB (4992x3328)
Bilde - vedlegg til sak steria2910.jpg 2,27 MB (4992x3328)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 12.11.2012 07:25
Teknisk løsning ZEVS AS