presseticker

Skip to main content

Flere nettbrett gir nervøse it-sjefer

  Publisert: 20.06.2011 07:47 - av  Henning Poulsen

KOMPLISERT SIKKERHET: – Tiden da it-avdelingen kun måtte holde styr på én arbeidsstasjon per ansatt er definitivt forbi, sier Anders Lindgren i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Minst en halv million nordmenn kan skaffe seg nettbrett i løpet av 2011. Det får it-sjefer over hele landet til å kaldsvette.

Over to av fem it-sjefer frykter at nettbrettenes inntog øker trusselnivået på norske arbeidsplasser. Dette kommer fram i den årlige norske undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer” som Synovate gjennomfører for Steria.

 

– Tiden da it-avdelingen kun måtte holde styr på én arbeidsstasjon per ansatt er definitivt forbi. Nå jobber vi også via smarttelefoner og nettbrett, og antall enheter som må sikres øker hele tiden, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

River vekk nettbrett

Nettbrett som iPad, Samsung Galaxy og Xoom opplever en enorm salgsøkning. I løpet av 2011 forventer analyseselskapet Gartner at salget vil øke med 181 prosent på verdensbasis, til 55 millioner enheter. I Norge vil vi kjøpe mellom en halv million og én million nettbrett innen året er omme, ifølge ulike estimater. I tillegg kommer et enormt antall smarte mobiltelefoner.

 

Lindgren påpeker at et økende antall enheter bare er én av utfordringene it-avdelingene nå står ovenfor. Med nettbrett og smarttelefoner øker også kompleksiteten rundt it-sikkerhet kraftig.

 

– Tidligere kunne arbeidsgiver i stor grad bestemme – og begrense – hvilke maskiner og hvilken programvare ansatte skulle jobbe på. Nå kommer en hel rekke systemer inn bakdøren. Det blir plutselig mye mer å ta hensyn til, og sjansen for at noe går galt øker, sier han.

 

– Ikke vær for stivbent

Flere mobile arbeidsenheter betyr også at flere enheter mistes eller stjeles, noe som kan medføre at forretningskritisk informasjon kommer på avveie. Problemstillingen kan til en viss grad løses ved hjelp av kryptering samt gode passordrutiner, eller ved å hindre at det lagres bedriftsintern informasjon på lokale enheter.

 

Samtidig som Lindgren ber norske bedrifter og organisasjoner om å være på vakt, advarer han mot å innføre for stivbente regler for mobile enheter. – Det er ikke særlig konstruktivt å nekte medarbeidere å bruke nettbrett og smarttelefoner på jobb. Da går arbeidsplassen glipp av alle fordelene som ligger i mobilitet, som økt effektivitet, tilgjengelighet og fleksibilitet, understreker han.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

 

 

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak steria2959 medium.jpg 285,25 kB (2800x1866)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 20.06.2011 07:47
Teknisk løsning ZEVS AS