presseticker

Skip to main content

Flere med skyplaner i Norge

  Publisert: 15.10.2012 07:30 - av  Henning Poulsen

NETTSKYEN: Cloud Computing har på ett år blitt mer aktuelt for 46 prosent av norske bedrifter og virksomheter. Foto: Yay Micro

KAN BETALE ETTER BEHOV: – Skyteknologi betyr høyere kostnadseffektivitet og mer fleksibilitet, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto: Johnny Syversen

Oslo: Annenhver it-sjef forteller at nettskyen har blitt mer aktuell siden i fjor. – Fleksibilitet og pris driver flere til å prøve skyteknologi, sier Anders Lindgren i Steria.

Nettskyen, også kjent som Cloud Computing, har på ett år blitt mer aktuelt for 46 prosent av norske bedrifter og virksomheter. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av analysebyrået Rock IT på vegne av Steria blant 100 norske it-sjefer.

 

– Skyteknologi gir en rekke fordeler for mange bedrifter og organisasjoner, blant annet i form av høyere kostnadseffektivitet og mer fleksibilitet, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

 

Imidlertid er skyteknologi blitt mindre aktuelt for 10 prosent av respondentene i undersøkelsen. – Du har fremdeles sikkerhetsaspektet. For eksempel er det fremdeles en viss skepsis til å flytte virksomhetskritiske bedriftsservere ut til en ekstern aktør i skyen, men etter hvert som flere får erfaring med å bruke programvare og applikasjoner i nettskyen får vi en gradvis modning, sier Lindgren.

 

Tilliten øker

En undersøkelse gjennomført av North Bridge blant internasjonale selskaper viser at fire av fem allerede kjøper programvaretjenester i nettskyen, mens to av fem bruker applikasjoner i skyen. Bare tre prosent av de drøyt 700 respondentene mener Cloud Computing representerer for stor risiko, mens 50 prosent sier de har ”fullstendig tillit til nettskyen” – opp fra bare 13 prosent i 2011.

 

Muligheten til å skalere teknologien etter behov og betale for reelt bruk er den viktigste enkeltårsaken til at bedrifter velger skyteknologi, ifølge undersøkelsen til North Bridge. Lavere kostnader er også en motivasjon for mange.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Bildetekster:

NETTSKYEN: Cloud Computing har på ett år blitt mer aktuelt for 46 prosent av norske bedrifter og virksomheter. Foto: Yay Micro

 

KAN BETALE ETTER BEHOV: – Skyteknologi betyr høyere kostnadseffektivitet og mer fleksibilitet, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto: Johnny Syversen

 

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 19 800 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre Tollvesenet, DnB NOR, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak cloud computing.jpg 5,51 MB (4288x2848)
Bilde - vedlegg til sak steria2959.jpg 2,32 MB (4992x3328)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.10.2012 07:30
Teknisk løsning ZEVS AS