presseticker

Skip to main content

Unge talenter 2012:

Fikk talentpris for nyhetsapplikasjon - SPERREFRIST TIL 18.4. KL 19.00

  Publisert: 18.04.2012 14:40 - av  Henning Poulsen

Astrid Sliwkas ”LUCID”.

Oslo: Astrid Sliwka har designet en personalisert nyhetsapplikasjon for iPad. Nå har hun kommet på tredjeplass i konkurransen Unge talenter 2012.

Prisene ble delt ut onsdag 18. april i Oslo under Designdagen. Dette er et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd som belønner næringsliv, designere og unge talenter for vellykket nytenking og innovasjon.

 

– Nivået er høyt i år, og flere av prosjektene viser at designerne tenker helhetlig på samfunnets behov. Det lover godt for fremtiden, siden dagens designtalenter kommer til å utforme morgendagens produkter, tjenester og løsninger, sier Marte Grevsgard, som er prosjektleder for Merket for god design og Unge talenter i Norsk Designråd.

 

Nyhetsoverdose

Akkurat som datamaskinen har stjålet lesere fra trykte medier, går nå stadig flere nettavislesere over til å lese nyheter på iPad og andre nettbrett. Men all teknologien gjør oss ikke nødvendigvis til bedre nyhetskonsumenter. Det har designer Astrid Sliwka (27) gjort noe med.

 

– Jeg er selv en ivrig nyhetsleser, men sliter med den store mengden med tilgjengelig stoff. Derfor så jeg at det var et uforløst potensial for digitale nyheter på iPad-en som jeg ønsket å utforske, sier Sliwka. Hun kommer fra Düsseldorf i Tyskland, og bor i dag på Bislett. iPad-applikasjonen ”LUCID” var hennes diplomoppgave ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo i fjor.

 

Slutt på paddesladder?

Med LUCID får leserne sitt eget personlige nyhetsmagasin på iPad-en. Applikasjonen gjenkjenner ansikter på forskjellige lesere og laster inn personaliserte nyheter basert på interesser og preferanser.

 

– Det er en kjent sak at de fleste liker å lese sladdersaker nå og da, men at for mange slike saker stjeler oppmerksomheten fra mer seriøse og viktige nyheter. LUCID løser dette problemet ved å skjule alle nyheter som er tagget som sladder, dersom leseren ønsker det, sier Sliwka.

 

Foreløpig befinner LUCID seg bare på konseptnivå, og der er det fare for at nyhetsapplikasjonen forblir. Sliwka har nylig fått jobb som service- og interaksjonsdesigner i Halogen, og er i full sving med andre prosjekter. – LUCID ligger i skuffen, men dersom noen skulle foreslå et samarbeid er jeg absolutt interessert i en prat, understreker hun.

(Pressenytt)

 

FAKTABOKS

Unge talenter 2012:

Vinner – klassen Design for alle: Martin Lothe Sæterdal – ”Mister X”

Vinner – Åpen klasse: Morten Skjærpe Knarrum – ”Bak murene i Vik”

Andreplass – Åpen klasse: Margrete Ramstrøm Nielsen – ”Klister på rull”

Tredjeplass – Åpen klasse: Astrid Sliwka – ”LUCID”

 

Følg utdelingsseremonien direkte her: http://www.norskdesign.no

 

Jurykjennelser, bilder, underlag:

Nyhetssaker, jurykjennelse og produktbilder fra årets utdeling av Unge talenter legges her kl 19.00, onsdag 18. april: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category285.html

 

Bildetekst:

Astrid Sliwkas ”LUCID”.

 

Kontaktpersoner:

* Astrid Sliwka, mobil 902 40 853

* Norsk Designråd, prosjektleder Marte Grevsgard, mobil 917 74 683

* Norsk Designråd, prosjektmedarbeider Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Norsk Designråd, informasjonsdirektør Grete Kobro, mobil 907 65 971

 

* Mer informasjon om Designdagen 2012: http://www.norskdesign.no/designdagen-2012/category8915.html

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak UT2012_Lucid_01.jpg B (800x535)
Bilde - vedlegg til sak UT2012_Lucid_02.jpg B (800x535)
Bilde - vedlegg til sak UT2012_Lucid_03.jpg B (800x566)
Bilde - vedlegg til sak UT2012_Lucid_04.jpg B (800x566)
Bilde - vedlegg til sak UT2012_Lucid_05.jpg B (800x535)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 18.04.2012 14:40
Teknisk løsning ZEVS AS