presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2015:

Designros til nødlader – SPERREFRIST TIL KL 18.00 I DAG

  Publisert: 15.04.2015 07:45 - av  Henning Poulsen

TT Micro og K8 Industridesign mottok Merket for god design for MOBX-emballasjen. Foto: TT Micro

Oslo: De har brutt alle regler for hvordan mobiltilbehør skal selges. Nå hedres TT Micro og K8 Industridesign med Merket for god design.

Onsdag ettermiddag mottok de den ettertraktede designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). Utdelingen skjedde på Designdagen, landets viktigste møteplass for designbransjen, næringsliv og offentlig sektor.

 

– Bruk av designkompetanse har blitt en nødvendighet for å lykkes nesten uavhengig av hvilken bransje du er i og hvilke målgrupper du retter deg imot. Mottakerne av Merket for god design 2015 viser at de kan løse samfunnsutfordringer og skape innovative, lønnsomme produkter og tjenester, sier Thea Mehl. Hun er prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter, som står bak prisene.

 

Sjumilssteg på emballasje

Sterkere konkurranse og økt prispress satte det norske mobiltilbehørsmerket MOBX under press. De bestemte seg for å bytte ut den litt kjedelige og tradisjonelle emballasjen sin. Resultatet er et sjumilssteg innen emballering av billigprodukter, ifølge juryen.

 

– Vi ønsket en bedre og mer tidsriktig emballasje som kunne vise fram og selge flere produkter fra butikkhyllene. I tillegg måtte den koste det samme eller mindre enn den gamle emballasjen. Det lyktes vi godt med – kostnadene er ned cirka 30 prosent, sier Andreas Erlandsen. Han er produktdesigner i TT Micro, som eier MOBX-merkenavnet.

 

MOBX er en serie med mobiltilbehør som selges på bensinstasjoner, i biltilbehørsforretninger og hos enkelte elektronikkforhandlere. Konkurransen kommer fra små norske importører, store og internasjonale merkevarer samt butikkjedenes egne serier.

 

Fra plast til papp

TT Micro ringte til K8 Industridesign, som tok oppdraget. Det ble raskt bestemt at emballasjen til MOBX skulle bryte med det konservative kategorispråket der produktene ligger tettpakket i gjennomsiktig plast. Første steg var derfor å erstatte plast med papp.

 

For å gjøre produksjonen så enkel som mulig lages hele ytterkartongen av ett enkelt papirstykke som brettes og limes sammen. Inne i kartongen ligger produktet godt beskyttet i en vakuumpose. Et hull bak på kartongen gir kunden et pirrende innsyn – et glimt av produktets silhuett gjennom vakuumposen.

 

Inn i flere butikker

Designjuryen er svært begeistret over den nye emballasjen til MOBX: «Kontrasten til den rådende bruk av plastemballasje er slående. Distinkt og raffinert med behersket bruk av virkemidler. Med god bildebruk og generøs informasjon gir emballasjen en umiddelbar forståelse av hva pakken inneholder,» heter det i jurykjennelsen.

 

– Det er bare noen måneder siden lansering, men allerede nå ser vi en effekt. Stadig flere butikker ønsker nå å ta inn hele MOBX-sortimentet vårt, og det vil på sikt også gi mer salg, sier Erlandsen.

(Pressenytt)

 

* Designdagen 2015 streames på doga.no fra klokken 09.00 onsdag 15. april. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* TT Micro, produktdesigner Andreas Erlandsen, mobil 415 02 411

* K8 Industridesign, daglig leder Marius Andresen, mobil 934 15 461

* Norsk design- og arkitektursenter, kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

FAKTABOKSER:

 

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 128 søkere

* 15. april mottar 43 av disse Merket for god design

* Av disse er fire nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

 

 

Bildetekst:

TT Micro og K8 Industridesign mottok Merket for god design for MOBX-emballasjen. Foto: TT Micro

 

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Mobx_bilde1_foto_TT_Micro.jpg 1,00 MB (3543x2618)
Bilde - vedlegg til sak Mobx_bilde2_foto_TT_Micro.jpg 745,60 kB (3543x2618)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.04.2015 07:45
Teknisk løsning ZEVS AS