presseticker

Skip to main content

Derfor vil HoloLens 2 endre måten du jobber på

  Publisert: 26.02.2019 10:27 - av  Henning Poulsen

LANGT FREMME. Scott Leaman leder Sopra Sterias mixed reality-team, som ligger langt fremme på HoloLens-teknologi. Foto: Hanne Kristine Fjellheim / Sopra Steria

Med kunstig intelligens og langt bedre brukeregenskaper skal de nye hologrambrillene til Microsoft ta mixed reality (blandet virkelighet) inn i en rekke yrker og bransjer i løpet av kort tid, ifølge mixed reality-ekspert Scott Leaman i Sopra Steria Norge.

På søndag lanserte Microsoft sine nye hologrambriller, HoloLens 2, med brask og bram under Mobile World Congress i Barcelona. Sopra Sterias norske mixed reality-miljø, som har jobbet tett med Microsoft og HoloLens helt siden første versjon av brillene kom på markedet for nærmere fire år siden, har sett fram til denne oppgraderingen. De mener den har potensial til å tas i bruk på flere områder.

 

Norsk miljø i verdensklasse

– Jeg skvatt litt da jeg så Sopra Sterias logo dukket opp på skjermen bak scenen og det gikk opp for meg at dette ene og alene var takket være vårt utviklingsteam her i Norge. Det er utrolig gøy å bli trukket fram som en av Microsofts viktigste partnere på dette feltet, sier Leaman, som er leder for Mixed Reality-teamet til Sopra Steria.

 

Allerede i 2016 gikk Sopra Steria inn i et samarbeid med Intervensjonssenteret på Oslo universitetssykehus for å bringe HoloLens-teknologien inn i norske operasjonssaler.

 

Som å ha superkrefter

– Med HoloLens-brillene er det akkurat som du har superkrefter. Du kan se organer bak kjøtt og bein, eller et rør som ligger mellom armeringsjern og betong. I motsetning til virtuell virkelighet, der du transporteres til en digital verden, foregår alt i den virkelige verden, sier han.

 

Leaman forteller at HoloLens 2 byr på en rekke forbedringer fra den første versjonen, som kom i 2015.

 

– En av de viktigste forandringene er at de nye brillene har en prosessor for kunstig intelligens. Dette betyr blant annet at det blir mye enklere å interagere med hologrammene fordi brillene er flinkere til å forstå håndbevegelsene dine, sier han.

 

Den kanskje vanligste innvending mot de første HoloLens-brillene er at synsfeltet er begrenset. Dette har Microsoft tatt hensyn til med HoloLens 2.

 

– Synsfeltet er blitt dobbelt så stort, noe som lar brukeren se større holografiske objekter og ikke minst flere objekter samtidig. Bedre sensorer gjør dessuten at enheten kjenner igjen individuelle objekter og kan lage digitale kopier av omgivelsene med høyt detaljnivå, sier Leaman.

 

I tillegg er hardwaren blitt betydelig oppgradert, noe som gir mer realistiske hologrammer og mulighet for tyngre prosessering. Dessuten er de nye brillene langt mer behagelig å ha på seg enn de gamle. Vekten er redusert, tyngden er fordelt bedre og brillene kan vippes opp når du ikke trenger dem.

 

Tar hologrammer ut til brukerne

Leaman mener at HoloLens 2 vil ta hologrammer i blandet virkelighet inn i en rekke nye bransjer og arbeidssituasjoner – i en mye større skala enn tidligere.

 

– Tenk på alle som ikke jobber på et kontor og har en datamaskin foran seg hele dagen. De jobber på fabrikker, byggeplasser, sykehus, skoler og på store installasjoner langt til havs. HoloLens 2 flytter muligheten for avansert dataprosessering ut til dit brukeren er og lar dem kombinere digitale objekter med den virkelige verden. Det gir bedre oversikt og innsikt – noe som igjen betyr mer nøyaktige beslutninger og færre feil, sier Leaman.

 

 

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

* Sopra Steria, Mixed Reality Lead, Scott Leaman, mobil 947 83 858

 

Bildetekst:

LANGT FREMME. Scott Leaman leder Sopra Sterias mixed reality-team, som ligger langt fremme på HoloLens-teknologi. Foto: Hanne Kristine Fjellheim / Sopra Steria

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

 

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Scott Leaman.jpg 6,10 MB (5760x3840)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 26.02.2019 10:27
Teknisk løsning ZEVS AS