presseticker

Skip to main content

Datahjelpere får innovasjonsstøtte

  Publisert: 30.10.2019 10:01 - av  Henning Poulsen
En tjenesteleverandør som ønsker å fylle kompetansegapet mellom IT-support og IT-brukere er blant de 18 norske nyskapingsprosjektene som nå skal dele på 8,5 millioner kroner fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).

– Dette er blant de mest spennende innovasjonsprosjektene som blir satset på i Norge i tiden fremover, og støtten fra DIP er et viktig virkemiddel for å få dem på rett kurs fra dag én, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i Design og arkitektur Norge (DOGA).

 

For 10. gang deler DOGA ut midler gjennom DIP. Midlene sikrer at designmetodikk benyttes i idéutviklingsfasen i prosjektene, noe som leder til bedre og mer samfunnsnyttig innovasjon.

 

I år kjempet 79 søkere om de totalt 8,5 millioner kronene i DIP-potten. En jury bestående av fagpersoner fra DOGA, Innovasjon Norge og Forskningsrådet har valgt ut de 18 beste prosjektene etter en grundig prosess i flere faser.

 

Mer forståelig IT-hjelp

IT-brukerstøtte kan være en frustrerende opplevelse både for de som trenger hjelp og de som gir den. Dette skyldes gjerne at partene har vidt forskjellig kompetanse og referansegrunnlag.

 

Tjenesteleverandøren Procano vil designe den ultimate brukeropplevelsen for IT-brukerstøtte. De har hentet inn designbyrået Work for å lede en designdrevet innovasjonsprosess som skal tette gapet mellom IT-konsulentene og den jevne IT-bruker.

 

Juryen mener prosjektets metoder og innfallsvinkler er nyskapende - ikke minst innenfor den tjenesteytende IT-bransjen. Prosjektet får tilslag på 395 328 kroner i støtte.

 

Helse, mobilitet og bærekraft

Ifølge Hjemdal går bærekraft, helse og mobilitet igjen som temaer i årets søknader. Det har også kommet inn rekordmange DIP-søknader til arkitekturprosjekter. Sistnevnte er DOGA-sjefen spesielt glad for.

 

– Historisk har Designdrevet Innovasjonsprogram vært mer kjent blant designere enn blant arkitekter. Jeg gleder meg over at flere arkitekturprosjekter fremover kommer til å ta i bruk systematiske brukerstudier og designmetodikk i den kritiske idéutviklingsfasen, sier Hjemdal.

(Pressenytt)

 

Kontaktperson:

* Design og arkitektur Norge, prosjektansvarlig for DIP, seniorrådgiver Anne Elisabeth Bull, mobil 90 61 95 19

 

Les mer om DIP og resultater som er oppnådd her: http://www.doga.no/dip


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 30.10.2019 10:01
Teknisk løsning ZEVS AS