presseticker

Skip to main content

BarentsWatch velger Sopra Steria

  Publisert: 29.01.2019 07:16 - av  Henning Poulsen

SAMLER REDNINGSRESSURSER. Gjennom BarentsWatch kan norske redningsaktører koordinere sine aksjoner og identifisere ledige ressurser. Foto: Forsvaret

NY AVTALE. Geir Schulstad i BarentsWatch har inngått ny kontrakt med Sopra Steria og Kjell Rusti. Foto: Anders Røeggen

Den norske havovervåkingstjenesten BarentsWatch har inngått en ny strategisk avtale med konsulentselskapet Sopra Steria.

Avtalen varer i inntil sju år og omfatter områdene lukkede tjenester, infrastruktur, drift og felles ressursregister. Sopra Steria har hatt ansvar for disse områdene i BarentsWatch siden 2014.

 

– Det er brukerne våre som danner grunnlaget for de tjenestene og løsningene vi utvikler sammen. Ved å forlenge samarbeidet med Sopra Steria vet vi at den tette oppfølgingen og den gode dialogen med brukerne vil fortsette i årene fremover, sier Geir Schulstad, daglig leder i BarentsWatch.

 

Tromsø-baserte BarentsWatch er underlagt Samferdselsdepartementet og jobber på tvers av hele 10 departementer og 29 forvaltningsetater og forskningsinstitutter. Mandatet er å samle, utvikle og dele informasjon om norske kyst- og havområder og være et knutepunkt for myndigheter og beslutningstakere.

 

Tett dialog med brukerne

Karl Eger, kundeansvarlig i Sopra Steria, forteller at leveransen skjer i hele verdikjeden, fra strategisk rådgivning, utvikling og drift. Han kaller samarbeidet med BarentsWatch et skoleeksempel på smidig utvikling.

 

– Vi har hyppige, små leveranser som tar utgangspunkt i behovene til de som bruker tjenestene til BarentsWatch. Utviklerne våre har tett dialog med brukerne som eksempelvis Hovedredningssentralen og et stort antall offentlige, private og frivillige virksomheter. Denne brukerinvolveringen er helt avgjørende for å utvikle tjenestene fortløpende og skape optimale tjenester ut fra relativt begrensede ressurser, sier Eger.

 

Felles situasjonsbilde til havs

Sopra Steria har i tett samarbeid med BarentsWatch bygget opp flere av tjenestene fra bunnen, blant annet Felles ressursregister. Dette registeret gir redningsaktørene et felles situasjonsbilde og synliggjør tilgjengelige offentlige og frivillige ressurser i sanntid, som for eksempel skip, redningshelikoptre, småfly og redningshunder. I 2017 implementerte Hovedredningssentralen Felles ressursregister og tok i bruk tjenesten for fullt.

 

– Vi møter et utrolig sterkt engasjement fra brukerne. Mange av dem bruker fritiden sin på dette, og de brenner dypt og inderlig for redning og beredskap. Våre utviklere og konsulenter opplever det som veldig meningsfylt og givende å jobbe med BarentsWatch, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Eger.

 

Hva er BarentsWatch? Se video her: https://www.youtube.com/watch?v=0-31CvMoStY

 

Kontaktpersoner:

* Sopra Steria, Director Marketing and Communication Scandinavia, Kristin Blix-Elton, mobil 970 28 616

* BarentsWatch, daglig leder Geir Schulstad, mobil 959 22 129

 

Bildetekster:

SAMLER REDNINGSRESSURSER. Gjennom BarentsWatch kan norske redningsaktører koordinere sine aksjoner og identifisere ledige ressurser. Foto: Forsvaret

 

NY AVTALE. Geir Schulstad i BarentsWatch har inngått ny kontrakt med Sopra Steria og Kjell Rusti. Foto: Anders Røeggen

 

 

 

Om Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

 

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.

 

Les mer på www.soprasteria.no

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak helikopterredning til havs.jpg 3,70 MB (3552x2226)
Bilde - vedlegg til sak geir schulstad og kjell rusti.jpg 3,37 MB (3000x1920)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 29.01.2019 07:16
Teknisk løsning ZEVS AS