presseticker

Skip to main content

Moderniserer britisk regjering for 10 milliarder

  Publisert: 13.11.2013 07:00 - av  Henning Poulsen

– Når offentlige foretak deler tjenester slipper skattebetalerne å ta regningen for dupliserte tjenester, samtidig som departementer og etater frigjør ressurser til å utføre sine primæroppgaver, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

Oslo: Departementet til statsminister David Cameron har inngått en moderniseringsavtale med it-selskapet Steria til en potensiell verdi på omkring 10 milliarder kroner over 10 år. Avtalen skal gi store innsparinger gjennom samordning og effektivisering av regjeringens administrasjon.

– Dette er én av de største og viktigste kontraktene Steria har vunnet gjennom historien. Avtalen representerer dessuten en milepæl i arbeidet med å strømlinjeforme regjeringsapparatet i Storbritannia. Modernisering av offentlig sektor er et høyaktuelt tema, og jeg tror mange lands regjeringssjefer kommer til å følge samarbeidet med argusøyne, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Norge.

 

Sammen med den britiske regjeringen har Steria opprettet et fellesforetak, Shared Services Collected Ltd. Her eier Steria 75 prosent, mens regjeringen eier resten. Første oppgave blir å levere delte tjenester innen finans, HR og anskaffelser til Arbeids- og pensjonsdepartementet, Mat-, miljø- og distriktsdepartementet og den britiske miljøetaten. På sikt kan mange flere departementer og etater bli omfattet.

 

Store innsparinger

 

Kjell Rusti forteller at Steria allerede har lang erfaring med tilsvarende samarbeidsavtaler. I 2005 tegnet det britiske helsedepartementet en avtale med Steria for å samordne lønns- og regnskapstjenester i helseforetakene. Siden den gang har 100 helseforetak kjøpt tjenester av fellesforetaket NHS SBS.

 

– Det er bare naturlig at offentlige foretak deler visse tjenester. Da slipper skattebetalerne å ta regningen for dupliserte tjenester, samtidig som departementer og etater frigjør ressurser til å utføre sine primæroppgaver, sier Rusti.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

– Når offentlige foretak deler tjenester slipper skattebetalerne å ta regningen for dupliserte tjenester, samtidig som departementer og etater frigjør ressurser til å utføre sine primæroppgaver, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria. Foto: Hanne Kristine Fjellheim

 

 

Kontaktperson:

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Internasjonalt er selskapet representert i 16 land og teller omkring 20 000 medarbeidere. Steria har over 40 års erfaring i Norge og jobber i dag med mange av landets største og mest krevende oppdragsgivere, blant andre NAV, Posten, Det norske, Tollvesenet, DNB, Statens Pensjonskasse, Telenor og Forsvaret.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak _MG_2880 copy.jpg 3,72 MB (3888x2592)
Bilde - vedlegg til sak _MG_2916 copy.jpg 4,92 MB (2592x3888)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 13.11.2013 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS