presseticker

Skip to main content

DOGA-merket 2017:

Hyller demokratisk nyvinning på nett

  Publisert: 15.11.2017 14:00 - av  Henning Poulsen
Gjennom nettløsningen Dittforslag.no lot Arbeiderpartiet folk flest komme med forslag til partiprogrammet sitt. Nå får partiet utmerkelsen DOGA-merket 2017.

Den prestisjefylte utmerkelsen deles ut til Arbeiderpartiet og Netlife onsdag ettermiddag på Design og arkitektur Norge (DOGA) i Oslo.

 

Bro mellom politikere og folket

Da Arbeiderpartiet skulle utvikle nytt partiprogram, ønsket de forslag, ideer og erfaringer fra vanlige folk – ikke bare fra politikere og eksperter. Netlife designet derfor en enkel og brukervennlig nettløsning hvor folk kunne sende inn, dele og stemme på forslag i forkant av partiets landsmøte våren 2017.

 

Juryen mener at Dittforslag.no er et flott eksempel på hvordan interaksjonsdesign kan brukes til å stimulere folk til å delta i demokratiske prosesser:

 

«Løsningen har potensielt stor samfunnsmessig betydning, fordi den reduserer avstanden mellom politikere og innbyggere, og kan tjene som inspirasjon for andre partier som ønsker å løfte frem politikken sin og komme i kontakt med velgerne. Tjenesten er også superenkel å ta i bruk, visuelt tiltalende og leder brukeren gjennom prosessen på en konstruktiv og dialogorientert måte, der brukeren selv må reflektere over sine standpunkter på vei frem til forslag,» står det i jurykjennelsen.

 

Løfter fram de beste

DOGA-merket, som inntil i fjor het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

– I år mottok vi nesten 300 søknader til DOGA-merket, og så mange som 49 tilfredsstilte de høye kravene som juryen stiller. Årets mottakere er forbilder og gode bevis på hvor høyt nivå design- og arkitekturfagene holder i Norge, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

 

Design og arkitektur Norge (DOGA) er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimenterer med nye løsninger og formidler innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no fra klokken 12.30 på onsdag.

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/doga-merket-2017/

 

 

Kontaktpersoner:

* Arbeiderpartiet, Bjørn Tore Hansen, mobil 976 42 575

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Design og arkitektur Norge, senior kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

Bildetekster:

Arbeiderpartier mottar DOGA-merket 2017 for Dittforslag.no. Foto: skjermdump

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.11.2017 14:00
Teknisk løsning ZEVS AS