presseticker

Skip to main content

Pakkevolumet opp med 30 prosent i koronatiden:

Vil gjøre stasjoner i Vestfold og Telemark om til det nye postkontoret

  Publisert: 25.06.2020 07:07 - av  Henning Poulsen

POST OG PAKKER. Circle K Norge har inngått post- og pakkeavtaler med HeltHjem og Posten Norge. Foto: Johnny Syversen

Hele 10 Circle K-stasjoner i Vestfold og Telemark har inngått en pakkeavtale med logistikkaktøren Helthjem. Samtidig får fylket sin tredje stasjon med post i butikk.

– Vi har lange åpningstider og befinner oss der folk flest bor. Vi passer perfekt som post- og pakkekontor, fastslår avtaleansvarlig i Circle K Norge, Øyvind Bredland.

 

Kjeden har nettopp undertegnet to nye avtaler på det norske logistikkmarkedet. Den ene er med Helthjem og innebærer i første omgang at om lag 50 stasjoner over hele landet blir hentepunkt for pakkeforsendelser.

 

Blant stasjonene med Helthjem-avtale finner vi Circle K Porsgrunn, Circle K Stokke, Circle K Åsgårdstrand og de to Skien-stasjonene Circle K Nylende og Circle K Bratsberg.

 

I tillegg er også Circle K Søeberg og Circle K Andebu i Sandefjord, Circle K Skjelsvik i Porsgrunn og Horten-stasjonene Circle K Holtandalen og Circle K Nykirke med på avtalen.

 

I forrige måned ble det klart at hele 16 stasjoner i Vestfold og Telemark har inngått en lignende avtale med DHL.

 

Post i butikk i Vestfold og Telemark

Samtidig har Circle K også vunnet en rammeavtale med Posten Norge. Avtalen gjør at individuelle stasjoner i Vestfold og Telemark fortløpende kan levere tilbud på minikonkurranser om både pakkeutlevering og post i butikk i sitt distrikt.

 

For den lokale stasjonsdriver André Jakobsen Svavik er ikke dette noen ny tanke. Han er den første driveren i kjeden som har tilbudt post i butikk til sine kunder, helt siden 2016 på Circle K Åsgårdstrand og siden 2017 på Circle K Skjelsvik. Denne måneden åpner han sin tredje post i butikk, på Circle K Andebu.

 

– På Åsgårdstrand hadde vi et område som vi ikke riktig visste hva vil skulle gjøre med. Samtidig var vi utkikk etter noe som kunne tiltrekke flere kunder. Post i butikk ble en kjempesuksess, og stasjonen har nå blitt en fast destinasjon for mange i nærområdet, sier Jakobsen Svavik.

 

Han anslår at post i butikk årlig trekker 30-40.000 flere kunder til hver stasjon.

 

Korona betyr flere pakker

– Dette er den største avtalen vi har gjort på stasjonsmarkedet i Norge. Vi rekrutterer nye Circle K-stasjoner fortløpende, og akkurat nå er vi i dialog med ytterligere ett dusin stasjoner, sier Marius Lilleeidet, salgsleder i Helthjem.

 

En beregning fra Helthjem viser en økning i pakkevolum på om lag 30 prosent siden midten av mars – da regjeringen innførte de strengeste tiltakene landet har sett i fredstid for å bekjempe koronaviruset. Dette kommer på toppen av en årlig vekst i netthandelen på 15-18 prosent.

 

Trekker folk til lokale stasjoner

Bredland kaller pakker og brev på stasjon en vinn-vinn-situasjon for alle.

 

– Kundene får post- og pakketjenester nærmere der de bor, og kan nyte godt av lange åpningstider og helgeåpent. Stasjonene får flere kunder inn døren – kunder som kanskje er sultne eller har lyst på en kopp kaffe eller en is, sier han.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

POST OG PAKKER. Circle K Norge har inngått post- og pakkeavtaler med HeltHjem og Posten Norge. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Helthjem, salgsleder Marius Lilleeidet, mobil 47 33 93 42

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak helthjem hoved med.jpg 1,72 MB (3717x2478)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 25.06.2020 07:07
Teknisk løsning ZEVS AS