presseticker

Skip to main content

Pakkevolumet opp med 30 prosent i koronatiden:

Vil gjøre rogalandsstasjoner om til det nye postkontoret

  Publisert: 25.06.2020 07:05 - av  Henning Poulsen

POST OG PAKKER. Circle K Norge har inngått post- og pakkeavtaler med HeltHjem og Posten Norge. Foto: Johnny Syversen

Fem Circle K-stasjoner i Rogaland har inngått en pakkeavtale med logistikkaktøren Helthjem. Samtidig bestiller hjembundne nordmenn stadig flere pakker.

– Vi har lange åpningstider og befinner oss der folk flest bor. Vi passer perfekt som post- og pakkekontor, fastslår avtaleansvarlig i Circle K Norge, Øyvind Bredland.

 

Kjeden har nettopp undertegnet to nye avtaler på det norske logistikkmarkedet. Den ene er med Helthjem og innebærer i første omgang at om lag 50 stasjoner over hele landet blir hentepunkt for pakkeforsendelser.

 

Blant stasjonene med Helthjem-avtale finner vi Circle K Vikeså i Bjerkreim, Circle K Åsedalen i Sandnes, Circle K Tau i Strande, Circle K Skudeneshavn på Karmøy og Circle Kvala i Haugesund

 

I forrige måned ble det klart at hele 14 stasjoner i Rogaland har inngått en lignende avtale med DHL.

 

Korona betyr flere pakker

– Dette er den største avtalen vi har gjort på stasjonsmarkedet i Norge. Vi rekrutterer nye Circle K-stasjoner fortløpende, og akkurat nå er vi i dialog med ytterligere ett dusin stasjoner, sier Marius Lilleeidet, salgsleder i Helthjem.

 

En beregning fra Helthjem viser en økning i pakkevolum på om lag 30 prosent siden midten av mars – da regjeringen innførte de strengeste tiltakene landet har sett i fredstid for å bekjempe koronaviruset. Dette kommer på toppen av en årlig vekst i netthandelen på 15-18 prosent.

 

Post på «bensern»

Samtidig har Circle K også vunnet en rammeavtale med Posten Norge. Avtalen gjør at individuelle stasjoner i Rogaland fortløpende kan levere tilbud på minikonkurranser om både pakkeutlevering og post i butikk i sitt distrikt.

 

– Disse lokale avtalene har store volum og trekker mye trafikk til stasjonen. Dette passer spesielt godt for stasjoner som ønsker å forsterke posisjonen i nærområdet sitt, sier Øyvind Bredland.

 

Trekker folk til lokale stasjoner

Bredland kaller pakker og brev på stasjon en vinn-vinn-situasjon for alle.

 

– Kundene får post- og pakketjenester nærmere der de bor, og kan nyte godt av lange åpningstider og helgeåpent. Stasjonene får flere kunder inn døren – kunder som kanskje er sultne eller har lyst på en kopp kaffe eller en is, sier han.

(Pressenytt)

 

 

Bildetekst:

POST OG PAKKER. Circle K Norge har inngått post- og pakkeavtaler med HeltHjem og Posten Norge. Foto: Johnny Syversen

 

 

Kontaktpersoner:

* Circle K Norge, kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen, mobil 91 73 80 53

* Helthjem, salgsleder Marius Lilleeidet, mobil 47 33 93 42

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak helthjem hoved med.jpg 1,72 MB (3717x2478)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Circle K Norge, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 25.06.2020 07:05
Teknisk løsning ZEVS AS