presseticker

Skip to main content

Steria øker resultatet

  Publisert: 04.05.2007 07:00 - av  Henning Poulsen
Oslo: It-konsulentselskapet Steria omsatte for 570 millioner kroner i Norge i fjor. Driftsresultat økte med 19 prosent.

– Steria står sterkt og stødig både i Norge og internasjonalt, og vi ser svært positivt på mulighetene de nærmeste årene. Vi skal holde fast ved vår strategi og være en av de fem store i bransjen, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Norge.

 

Han beregner Sterias markedsandel til rundt 3 prosent. Selskapet jobber med mange av de største virksomhetene i offentlig sektor, der markedsandelen ligger på over 6 prosent. Andre store kundegrupper omfatter finans og telekom.

 

Blant Sterias kunder i offentlige sektor finner man institusjoner som Skatteetaten, Politiet, Tollvesenet, NAV, Posten og Oslo kommune. I tillegg leverer Steria til store bedrifter som DnB NOR, Sparebank1, Nordea Storebrand, Hafslund, SAS og Telenor.

 

God driv

I 2006 hadde Steria ved utgangen av året 310 medarbeidere. I 2007 skal selskapet rekruttere 80 nye medarbeidere. 63 av disse var allerede på plass ved utgangen av april. Turnover for året forventes å ligge på et sted mellom 10 og 12 prosent.

 

– Vi opplever en svært stor etterspørsel i markedet, og har vekst i egenprodusert inntekt som ligger over markedssnittet. Faktureringsgraden økte også betydelig fra i fjor, sier Rusti.

 

Han forteller at 10 prosent av omsetningen brukes til kompetanseheving, og at alle konsulentene disponerer 100 timer til opplæring. – Faglig utvikling gir substans, og er med på å gjøre oss til en tillitsvekkende og innovativ samarbeidspartner, sier Rusti.

(Pressenytt)

 

Kontaktpersoner:

* Steria, administrerende direktør Kjell Rusti, mobil 908 26 026

* Steria, markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren, tlf. 22 57 57 64, mobil 416 33 084

 

Dette er Steria:

Steria er et av de ledende europeiske it-konsulentselskapene, med 10 500 medarbeidere i 21 land, inkludert 300 medarbeidere i Norge. Selskapet som er børsnotert i Frankrike, omsatte i 2006 for 10,5 milliarder kroner. Bransjer hvor Steria står spesielt sterkt omfatter offentlig sektor, forsvar og politi, finans, telekom, transport og varehandel. Hovedtjenester er: rådgivning, systemintegrasjon og drift.

Det betyr at vi bistår med alt fra forretnings- og it-rådgivning til prosjektledelse, systemutvikling og infrastrukturleveranser til driftsstøtte og vedlikeholdsservice. For mer informasjon: www.steria.no


Denne saken er skrevet av Pressenytt for Sopra Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 04.05.2007 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS