presseticker

Skip to main content

DOGA-merket:

Sbanken får utmerkelse for redesign

  Publisert: 10.01.2019 11:06 - av  Henning Poulsen

Sbanken og Bleed mottar DOGA-merket på torsdag. Foto: Bleed

I forbindelse med børsnotering i Norge fikk Sbanken nytt navn og utseende. Nå får banken også utmerkelsen DOGA-merket for sitt redesign.

Den prestisjetunge utmerkelsen blir delt ut til Sbanken og designbyrået Bleed torsdag ettermiddag på DOGA-dagen 2019 i Oslo.

 

– DOGA-merket løfter frem de beste prosjektene der design og arkitektur har bidratt til innovasjon og verdiskaping. Her ligger det mye samfunnsnyttig nyskaping til læring og inspirasjon for andre, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), påpeker at DOGA-merket er en av de mest prestisjefulle norske prisene som deles ut til design- og arkitekturprosjekter.

 

– Det er alltid krevende å skulle redesigne en allerede godt fungerende løsning, slik Skandiabanken hadde. Man skal både fornye og bevare, ikke støte fra seg eksisterende kunder og samtidig tiltrekke nye. Prosjektet til Sbanken og Bleed er et skoleeksempel på hva man kan få til ved å bruke design som et strategisk verktøy, sier han.

 

Tilpasset ny digital hverdag

Da Norges første digitalbank, Skandiabanken, flyttet fra sin svenske mor og ble en egen norsk merkevare notert på Oslo Børs, ble også navn og grafisk profil byttet ut.

 

Juryen er imponert over resultatet, og mener det nye designet er tilpasset en ny digital hverdag:

 

«Sbanken er et modig redesign, hvor den visuelle identiteten er solid forankret i merkevarens kjerneverdier. Her er designets rolle som strategisk verktøy virkelig brukt bevisst, og resultatet er en enkel og frisk identitet, med et tydelig brukervennlig fokus. Banken har valgt å differensiere seg klart fra konkurrentene, noe som gir den en troverdig og solid posisjon,» står det i jurykjennelsen.

 

Innovativ design og arkitektur

DOGA-merket, som tidligere het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter i forbindelse med DOGA-dagen. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

Årets DOGA-dagen har fått navnet «Stay Human», og byr foruten overrekkelse av utmerkelser og hederspris på et sterkt faglig program. Blant annet vil den anerkjente designeren Michael Bierut fra USA snakke om hvordan design kan redde verden, mens utviklingssjef på Træna, Moa Bjørnson, og en visjonær gründer og sauebonde på Stokkøya, Roar Svenning, skal diskutere hva store byer kan lære av små steder.

 

DOGA er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og legger til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no i dag.

 

Bilder fra prisoverrekkelsen legges ut fortløpende her: https://www.flickr.com/photos/doganorway/sets/72157674470733197

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/dagen/

 

 

Kontaktpersoner:

* Sbanken, kommunikasjonsansvarlig Geir Holen, mobil 959 68 286

* Bleed, Svein Haakon Lia, mobil 932 00 711

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

 

For praktiske spørsmål:

* Pressenytt, Henning Poulsen, mobil 92 06 24 68, henning ætt pressenytt dått no

 

Bildetekst:

Sbanken og Bleed mottar DOGA-merket på torsdag. Foto: Bleed

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak 1 sbanken_bleed_main.jpg 5,54 MB (4000x3000)
Bilde - vedlegg til sak 2 sbanken_bleed_02.jpg 1,22 MB (2415x1296)
Bilde - vedlegg til sak 3 sbanken_bleed_06.jpg 503,57 kB (2600x1598)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 10.01.2019 11:06
Teknisk løsning ZEVS AS