presseticker

Skip to main content

REMA 1000 får pris for Æ-opplæring

  Publisert: 10.01.2019 11:02 - av  Henning Poulsen

REMA 1000 og Designit mottar DOGA-merket på torsdag. Foto: Christian Søgaard

I løpet av 16 korte timer ble 11 000 ansatte hos REMA 1000 i all hemmelighet opplært i Æ-appen. Nå får dagligvarekjeden utmerkelsen DOGA-merket.

Den prestisjetunge utmerkelsen blir delt ut til REMA 1000 og Designit torsdag ettermiddag på DOGA-dagen 2019 i Oslo.

 

– DOGA-merket løfter frem de beste prosjektene der design og arkitektur har bidratt til innovasjon og verdiskaping. Her ligger det mye samfunnsnyttig nyskaping til læring og inspirasjon for andre, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

 

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), påpeker at DOGA-merket er en av de mest prestisjefulle norske prisene som deles ut til design- og arkitekturprosjekter.

 

– Det er virkelig gledelig å se at en såpass stor og etablert aktør som REMA 1000 bruker tjenestedesign for å skape bedre opplevelser både for medarbeidere og kunder. Jeg er sikker på at vi vil se mange flere slike prosjekter i fremtiden, sier han.

 

Fra «Hæ?» til Æ på 16 timer

Hvordan får du 11 000 mennesker til å ikke bare lære seg et nytt system på 16 timer, men også elske det og anbefale det til andre? Dette var utfordringen REMA 1000 og Designit sto overfor da appen Æ skulle lanseres.

 

Juryen er imponert over resultatet, ikke minst hvordan alt ble holdt hemmelig helt opp mot lanseringen:

 

«Kravet om hemmelighold gjorde denne oppgaven svært krevende, både med tanke på helheten i løsningen og presisjonen i de enkelte prosessene og tiltakene. 11 000 ansatte er jo, kort sagt, 11 000 potensielle feilkilder. Så at de har greid å gjennomføre en så tvers gjennom helhetlig prosess, på så kort tid og med så gode resultater, er intet mindre enn en stor bragd,» står det i jurykjennelsen.

 

Innovativ design og arkitektur

DOGA-merket, som tidligere het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter i forbindelse med DOGA-dagen. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

 

Årets DOGA-dagen har fått navnet «Stay Human», og byr foruten overrekkelse av utmerkelser og hederspris på et sterkt faglig program. Blant annet vil den anerkjente designeren Michael Bierut fra USA snakke om hvordan design kan redde verden, mens utviklingssjef på Træna, Moa Bjørnson, og en visjonær gründer og sauebonde på Stokkøya, Roar Svenning, skal diskutere hva store byer kan lære av små steder.

 

DOGA er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og legger til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring.

(Pressenytt)

 

Fagprogram og prisutdeling strømmes direkte på Doga.no i dag.

 

Bilder fra prisoverrekkelsen legges ut fortløpende her: https://www.flickr.com/photos/doganorway/sets/72157674470733197

 

Mer informasjon om arrangementet og utmerkelsene her: https://doga.no/kalender/dagen/

 

 

Kontaktpersoner:

* REMA 1000, Kjersti Olsen Skrefsrud, mobil 452 72 600

* Designit, Maria Björklund, mobil +46 70 34 267 61

* Design og arkitektur Norge, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

 

For praktiske spørsmål:

* Pressenytt, Henning Poulsen, mobil 92 06 24 68, henning ætt pressenytt dått no

 

Bildetekst:

REMA 1000 og Designit mottar DOGA-merket på torsdag. Foto: Christian Søgaard

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak agolive_hb_christian_sogaard.jpg 1,27 MB (2000x1100)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 10.01.2019 11:02
Teknisk løsning ZEVS AS