presseticker

Skip to main content

Norsk møbeleksport opp 6,5 prosent

  Publisert: 11.04.2016 15:50 - av  Henning Poulsen

Varier håper på suksess for Move og Variable Balans på I Saloni. Foto: Varier

– Det er potensielt svært lønnsomt for norske møbel- og interiøraktører å være synlige på I Saloni i Milano, sier Egil Sundet i Møbel + Interiør. Foto: Norsk Industri

Oslo: Eksporttallene peker stadig oppover for møbel- og interiørindustrien. I fjor kjøpte internasjonale kunder norske møbler og interiør for nesten seks milliarder kroner. Én norsk møbelprodusent kan skryte av en eksportandel på hele 95 prosent.

– Begrepet «den nye oljen» brukes altfor ofte, men det er ingen tvil om at dette er én av næringene innen ferdigvareindustrien vi kan og bør leve av nå når oljeinntektene faller, sier Egil Sundet i Norsk Industri Møbel + Interiør.

 

I 2015 ble det eksportert møbler og interiør for 5,9 milliarder kroner til utlandet. Størst vekst kom i Tyskland, der eksporten økte med 18 prosent. Europa utenom Norden er fremdeles det største markedet for norsk møbel- og interiørbransje: 44 prosent av totaleksporten gikk hit. Totalt vokste møbeleksporten med 6,5 prosent i 2015, mens interiøreksporten beholdt det høye nivået fra i fjor.

 

Tirsdag 12. april åpner Insidenorway-standen på den viktige internasjonale møbel- og designmessen I Saloni i Milano. Her har Norsk Industri tatt med seg 14 av de fremste norske møbel- og interiørbedriftene.

 

Sitter seg til internasjonal suksess

Én av bedriftene som stiller ut på den norske standen er Varier. Hvis det noensinne arrangeres norgesmesterskap i eksport for ferdigindustrien, ligger sannsynligvis Varier særdeles godt an. Selskapet har en eksportandel på hele 95 prosent!

 

– Særlig markedene i Sentral-Europa er i vekst. Her har vi en egen salgsorganisasjon, mens vi har egne distributører i USA, Japan og Sør-Korea. Vi tror dette henger sammen med en voksende sunnhetstrend i mange land, der også sittestilling har kommet i fokus. Her har vi en unik kolleksjon med stoler som oppmuntrer til aktiv sitting og bevegelse, sier Jesper Petersen, administrerende direktør i Varier.

 

Møbelprodusenten tar med seg Move, Gravity Balans og Variable Balans til Milano, Petersen forteller at tidligere deltakelse på I Saloni har båret frukter.

 

– Vi møtte vår fremtidige sørkoreanske distributør på I Saloni for fire år siden. I dag er Sør-Korea vårt største marked utenfor Europa. Jeg tror det er mange møbel- og interiørprodusenter i Norge som har et stort potensial utenfor landegrensene, og for å realisere disse mulighetene trenger vi satsinger som dette, påpeker han.

(Pressenytt)

 

 

 

Bildetekster:

Varier håper på suksess for Move og Variable Balans på I Saloni. Foto: Varier

 

– Det er potensielt svært lønnsomt for norske møbel- og interiøraktører å være synlige på I Saloni i Milano, sier Egil Sundet i Møbel + Interiør. Foto: Norsk Industri

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk Industri Møbel + Interiør, bransjesjef Egil Sundet, mobil 909 22 192

* Varier, administrerende direktør Jesper Petersen, mobil 952 57 878

Insidenorway i Milano

* Felles norsk stand eid av Norsk Industri.

* Åpner tirsdag 12. april på Salone Internazionale del Mobile (I Saloni).

* Et samarbeid med klyngen Norwegian Rooms, Innovasjon Norge og Den norske ambassaden i Roma

* 5. år i rad med deltakelse på Milanomessen

* I 2016 deltar 14 møbel- og interiørbedrifter: Varier, Vestre, Scandinavian Business Seating, Brunstad, Wonderland, Aksel L. Hansson, LK Hjelle, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Jøtul, Northern Lighting, Hardanger Bestikk, VAD, Fjordfiesta og Høie.

* Milanomessen I Saloni er verdens viktigste møbel- og interiørmesse

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 11.04.2016 15:50
Teknisk løsning ZEVS AS