presseticker

Skip to main content

Merket for god design 2015:

Hyller lovlig bra design – SPERREFRIST TIL KL 19.00 I DAG

  Publisert: 15.04.2015 07:45 - av  Henning Poulsen
Oslo: Rettighetsspesialisten Acapo har fått en visuell profil som bryter med advokatenes tunge stammespråk. Nå hedres de med Merket for god design.

Onsdag ettermiddag mottok Acapo og designbyrået Anti den ettertraktede designutmerkelsen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA). Utdelingen skjedde på Designdagen, landets viktigste møteplass for designbransjen, næringsliv og offentlig sektor.

 

– Bruk av designkompetanse har blitt en nødvendighet for å lykkes nesten uavhengig av hvilken bransje du er i og hvilke målgrupper du retter deg mot. Mottakerne av Merket for god design 2015 viser at de kan løse samfunnsutfordringer og skape innovative, lønnsomme produkter og tjenester, sier Thea Mehl. Hun er prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter, som står bak prisene.

 

Trengte en totalfornyelse

Immaterielle rettigheter kan være et tungt og komplisert fagfelt. For å lykkes med nå ut til nye kunder kreves enkel og engasjerende kommunikasjon. Dette manglet hos Acapo, et av Norges ledende konsulentselskaper innen immaterielle rettigheter.

 

– Vi har vokst mye de siste årene, blant annet gjennom fusjoner. Som et resultat av dette var den visuelle profilen vår blitt litt lappete. Vi trengte en total gjennomgang og fornyelse av profilen, slik at vi bedre kunne kommunisere hva vi gjør og hvordan vi kan hjelpe norske bedrifter med å ta vare på den innovasjonen de skaper, sier daglig leder og advokat Hilde Vold-Burgess.

 

Brøt med advokatspråket

Designbyrået Anti, også fra Bergen, ble satt på saken. Sammen med Acapo staket de ut en kurs som brøt med normen for hvordan tradisjonelle advokatselskaper og andre bransjeaktører fremstiller seg selv.

 

De endte opp med en visuell profil som med fargepalett, kreativt språk og islett av humor skiller seg tydelig ut fra konkurrentene. En miks mellom faste elementer som logo, typografi og fargeskala og fleksible elementer som bildemotiver, illustrasjoner og interaktive installasjoner er med på å gjøre profilen levende og aktuell.

 

Acapo får ros av juryen for å kommunisere på en måte som er med på å ufarliggjøre et fagfelt som kan virke utilgjengelig for mange. «Profilen kommuniserer et vanskelig budskap på en enkel måte uten at det blir banalt, og bygger på troverdig vis bro mellom seriøs jus og kreativ virksomhet. Dette troner over det meste vi har sett tidligere», står det i jurykjennelsen.

 

– Vi ønsker å bygge ned de barrierene som gjør at potensielle kunder ikke tar kontakt med oss. Ofte kontaktes vi først når det er oppstått et problem i tilknytning til den immaterielle verdien eller rettigheten. Da kan det være for sent, eller det blir en lang og tung vei til målet. Ved hjelp av den nye profilen vår kommuniserer vi at man bør være bevisst og proaktiv ved å søke bistand i en tidlig fase, sier Vold-Burgess.

(Pressenytt)

 

* Designdagen 2015 streames på doga.no fra klokken 09.00 onsdag 15. april. Priser og utmerkelser deles ut på ettermiddagen.

 

 

Kontaktpersoner:

* Norsk design- og arkitektursenter, prosjektleder Thea Mehl, mobil 413 09 819

* Acapo, daglig leder Hilde Vold-Burgess, telefon 55 21 40 84

* Anti, daglig leder Robert Dalen, mobil 916 27 586

* Norsk design- og arkitektursenter, kommunikasjonsrådgiver Line Aandal Røijen, mobil 911 74 639

 

 

FAKTABOKSER:

 

Merket for god design:

* En utmerkelse som deles ut hvert år av Norsk design- og arkitektursenter

* Anerkjenner vellykket bruk av design i innovasjonsprosjekter

* Bedrifter og designbyrå hedres for produkter eller løsninger som de har utviklet i fellesskap

* I år var det 128 søkere

* 15. april mottar 43 av disse Merket for god design

* Av disse er fire nominert til Hedersprisen for god design

* Mer informasjon om Merket for god design: http://www.doga.no/merket

 

 

Bildetekster:

Acapo og Anti mottok Merket for god design. Foto: Acapo

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Acapo_bilde02_foto_Acapo.jpg 9,55 kB (3543x1993)
Bilde - vedlegg til sak Acapo_bilde03_foto_Acapo.jpg 2,39 kB (3543x1993)

Denne saken er skrevet av Pressenytt for Design og arkitektur Norge (DOGA), og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 15.04.2015 07:45
Teknisk løsning ZEVS AS