presseticker

Skip to main content

To sommernotiser

  Publisert: 13.07.2014 17:16 - av  Henning Poulsen
Oslo: Norske musikkfestivaler blir stadig grønnere. Dette må du passe på før du legger ut på bilferien. Her er to notiser fra Pressenytt til fri bruk.

 

 

Grønne norske musikkfestivaler

Oslo: I år kan du gå på musikkfestival med god miljøsamvittighet. Festivalpublikummere som for få år siden vasset i eget og andres søppel, oppfordres nå til å kildesortere plastglass, pizzakartong og til og med telt. 10 av 10 festivaler kildesorterer festivalavfallet sitt, og flere av festivalene kildesorterer et stort antall forskjellige typer avfall. Dette ifølge en stikkprøve gjennomført av Grønt Punkt. Miljøbloggerne i Grønne Jenter har gått igjennom stikkprøven og gir karakter til alle festivalene. To av festivalene får terningkast 6; Øya og Hove. Trænafestivalen og Pstereo får terningkast 5, mens ytterligere fire festivaler får en 4-er. – Vi er imponert over miljøfokuset ved de norske musikkfestivalene. Det er tydelig at miljø har en plass i planlegging og gjennomføring hos alle festivalene, sier Malin Jacob, talsperson for Grønne Jenter.

(Pressenytt)

Sjekk feriebilen før avreise

Oslo: Feil lufttrykk, slitte dekk eller en liten skade på hjulene kan fort føre til at ferieturen ender i bilhavari langs motorveien. Det er særlig viktig å sørge for å ha høyt nok lufttrykk i dekkene når du laster bilen full av bagasje og ferieklare passasjerer. Kjøreegenskapene på en fullastet feriepakket bil er også annerledes enn om du kjører alene. – Du bør pakke lette ting på taket og tunge ting lavt i bilen for å påvirke kjøreegenskapene minst mulig. I kritiske situasjoner som en bråbrems vil du merke at bremselengden er mye lengre. Dette gjelder særlig for bremsing på våt vei. Dersom du kjører fullastet inn i en sving kan også veigrepet blir dårligere, advarer Torleiv Haukenes, produktsjef i Dekkmann. Ifølge Statistisk sentralbyrå reiser 2,8 millioner nordmenn på ferie i løpet av de neste månedene. Bil er fortsatt den transportformen som er mest brukt på overnattingsreisene våre i sommerkvartalet i Norge.

(Pressenytt)

 

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis Grønt Punkt og Dekkmann. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:
Bilde - vedlegg til sak Lor_Stemning_Patrickdasilva_13.JPG 21,57 kB (1536x1024)
Bilde - vedlegg til sak mønsterdybde.JPG 6,87 kB (1067x1600)

Publisert: 13.07.2014 17:16
Teknisk løsning ZEVS AS