presseticker

Skip to main content

Sommernotiser 29.7.2012

  Publisert: 29.07.2012 12:00 - av  Henning Poulsen

Foto: Espen S. Seland/Øyafestivalen

Foto: Jan Erik Svendsen/Øyafestivalen

Foto: SAS

Oslo: Antall flyreiser innad i Norge har økt med 19 prosent på to år, festivalpublikummet er blitt helgrønt og flere ønsker å jobbe på stranda fremfor innendørs. Her er tre sommerlige notiser fra Pressenytt.

 

Nordmenn flyr stadig mer

Oslo: Stadig flere nordmenn velger luftveien når vi skal fra et sted til et annet, viser en ny rapport fra Transportøkonomisk institutt (TØI). En overvekt av flyreisene skjer i embetes medfør, men også feriereiser er i stor vekst. Ikke siden før finanskrisen har veksten i flyreiser vært like stor i Norge. – Dette skyldes først og fremst at Norge er et langstrakt land der vi er avhengig av luftfarten i mange av de verdiskapende bransjene nordmenn jobber i, forteller Torbjørn Lothe, direktør i NHO Luftfart. Til sammen foretok vi 32,6 millioner enkeltreiser med fly i fjor. Dette er nesten fire ganger så mye som i 1990, og tilsvarer en økning på hele 19 prosent de siste to årene, viser rapporten fra TØI.

(Pressenytt)

 

 

Vi glemmer ikke miljø på festival

Oslo: Festivallivet betyr storforbruk av kaffekopper i papp og ølglass i plast. Ni av ti nordmenn ønsker mulighet for å kildesortere på festivaler og andre arrangementer. – Dette viser at det er svært høy bevissthet rundt miljønytten av kildesortering. Vi ser også at flere og flere festivaler tar ansvar på dette området. Det er vi utrolig glade for, sier Christian H. Andresen, salgsleder i Norsk Gjenvinning Region Øst. Kun ni prosent av oss ønsker ikke å kildesortere på festival, viser undersøkelsen som YouGov har gjort for Norsk Gjenvinning. Andresen trekker fram samarbeidspartner Øyafestivalen i Oslo som et strålende eksempel på høy miljøbevissthet blant festivalarrangører. Øyafestivalen har som mål å bli blant verdens mest miljøvennlige. Det setter sitt preg på avfallshåndtering, mat, transport, strømtilførsel, trykksaker og dopapir.

(Pressenytt)

 

 

Flere vil jobbe på stranda

Oslo: For stadig flere arbeidstakere er det like naturlig å gjøre jobben sin fra et nettbrett på stranda som å sitte og glo på dataskjermen på kontoret. I en undersøkelse Ipsos MMI har gjort for Steria peker norske it-sjefer ut mobilitet som den trenden de tror vil påvirke den teknologiske utviklingen i næringslivet og det offentlige mest de neste to-tre årene. – Bedrifter som ikke henger med risikerer å bli oppfattet som sidrumpa, særlig av litt yngre arbeidstakere, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Ifølge analysebyrået IDG kan 65 prosent av bedriftene som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng vise til høyere produktivitet enn sine mer teknologikonservative konkurrenter. – I bunn og grunn handler dette om lønnsomhet. Mobilitet gir økt fleksibilitet, og i mange tilfeller også større effektivitet, påpeker Lindgren.

(Pressenytt)

 

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis NHO Luftfart, Norsk Gjenvinning og Steria, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Publisert: 29.07.2012 12:00
Teknisk løsning ZEVS AS