presseticker

Skip to main content

Påskenotiser

  Publisert: 24.03.2013 07:20 - av  Stefan Thorsteinsen
Oslo: Mangler du småstoff til påskeavisene? Her er to notiser fra Pressenytt.

En av to tar dekkskiftet like over påske

Oslo: I løpet av de neste ukene skal mer enn 12 millioner hjul skiftes. En landsdekkende undersøkelse gjennomført av YouGov for Dekkmann viser at annenhver bileier foretrekker å skifte fra vinter- til sommerdekk i løpet av de første 14 dagene etter påske, selv om de kjører piggfritt. Både Dekkmann og NAF oppfordrer bileiere til å være tålmodige og heller la føreforhold styre hjulskiftet. – Det overrasker meg at så mange skifter hjul såpass tidlig. Det er helt unødvendig – det er ingen problem å kjøre med piggfrie dekk fram til 1. mai. Kjører du derimot med pigger må du i Sør-Norge skifte innen 8. april, dersom ikke føret tilsier at du fortsatt må bruke vinterdekk, råder Torleiv Haukenes, produktsjef i Dekkmann.

(Pressenytt)

Fire av ti dropper kildesorteringen i påsken

Oslo: En undersøkelsen som er gjennomført av YouGov for Grønt Punkt viser at 38 prosent av nordmenn slurver med kildesorteringen i påskeferien. Nå oppfordrer Grønt Punkt nordmenn til å holde på de gode vanene også i påsken..– Det er synd at vi ikke blir enda flinkere til å sortere i ferien når vi har bedre tid. Emballasjen brukes som råvare i nye produkter og vi sparer miljøet for CO2-utslipp, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt. Røine påpeker at slurvingen kan skyldes at kildesortering er bedre tilrettelagt hjemme enn på hytta. – Bruk påsken i år til å legge til rette for sortering på hytta også, råder Røine.

(Pressenytt)

 

 

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis Dekkmann og Grønt Punkt Norge. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.


Publisert: 24.03.2013 07:20
Teknisk løsning ZEVS AS