presseticker

Skip to main content

Notiser og småstoff 17. juni 2017

  Publisert: 15.06.2017 12:58 - av  Henning Poulsen

Illustrasjonsbilde fra barnehage. Foto: Grant Barrett/WikiMedia

Mangler du småstoff til neste utgave? Her er to notiser fra Pressenytt.

Du bestemmer mest i barnehagen

Oslo: Jobber du i barnehagesektor har du sannsynligvis mye du skulle ha sagt på arbeidsplassen din. Slik er det ikke i alle bransjer, viser målingen Norsk Ledelsesbarometer. – Når det gjelder medbestemmelse og samarbeid eksisterer til dels enorme kulturforskjeller i norsk arbeidsliv. Vi har alt fra flate strukturer og åpne dører til stramme hierarkier der all makt samles på toppen, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne. I målingen svarer hele 80 prosent av mellomledere i barnehagesektor, 60 prosent av de som jobber i organisasjonslivet og 56 prosent i IKT- og mediebransjen at de har stor innflytelse og påvirkningskraft. Bare 37 prosent av mellomlederne i handel-, service- og reisebedrifter svarer det samme, og herfra går det bratt nedover med medbestemmelse på jobb. Helt i bunn av innflytelsesskalaen finner vi prosessindustrien (16 prosent) og olje-, gass- og rederisektor (15 prosent).

(Pressenytt)

 

Full sak her.

 

 

Amerikanere ville etter norske møbler

Oslo: Mellom januar og mars i år økte norsk møbel- og interiøreksport til USA med hele 60,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. – USA er vårt fjerde største eksportmarkedet, etter Sverige, Danmark og Tyskland. I fjor økte eksporten av møbel og interiør til USA med respektable 5,6 prosent, før det hele plutselig tok av i første kvartal i år, forteller Egil Sundet, bransjedirektør i Designindustrien. Nylig inngikk den tradisjonsrike tekstilprodusenten Gudbrandsdalens Uldvarefabrik avtale med to store amerikanske distributører. – Om lag 60 prosent av stoffene vi leverer til møbelproduksjon går til eksportmarkedene, og denne andelen jobber vi for å øke. Vi erfarer at det er et stort marked for høykvalitetsstoffer både i Europa og Nord-Amerika, sier salg- og markedsdirektør Richard Aune.

(Pressenytt)

 

Full sak og bilder her.

 

 

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis Lederne og Designindustrien, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Publisert: 15.06.2017 12:58
Teknisk løsning ZEVS AS