presseticker

Skip to main content

Notiser 19.8.2012

  Publisert: 19.08.2012 11:00 - av  Maren Bleskestad
Oslo: Mangler du småstoff til mandagsutgaven? Her er tre notiser fra Pressenytt.

Tror vi sorterer mer enn naboen

Oslo: Nordmenn flest har mindre tro på naboens miljøinnsats enn egen, viser ny undersøkelse. 57 prosent av befolkningen anslår at de kildesorterer mer enn halvparten av eget avfall. Bare 19 prosent tror at naboen gjør det samme, viser en ny, landsdekkende undersøkelse gjennomført av YouGov for Grønt Punkt. – Vi er veldig glade for at folk synes at de er flinke til å kildesortere. Når det er sagt burde vi kanskje sette mer lit til at andre rundt oss er flinke også, sier Kari-Lill Ljøstad, markedssjef i Grønt Punkt Norge.

(Pressenytt)

Blir svett av nettbrett

Oslo: Halvparten av landets it-sjefer mener at medarbeideres bruk av nettbrett øker trusselnivået mot it-sikkerheten i bedriften. Dette er en oppsiktsvekkende økning fra i fjor, da ”bare” 42 prosent sa seg enige i påstanden. Det kommer fram i den årlige undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer” som Ipsos MMI gjennomfører for Steria – Skepsisen til nettbrett øker blant norske it-sjefer, samtidig svenske og danske it-sjefer blir stadig mer positive. Det er overraskende, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. I løpet av årets andre kvartal ble det solgt 25 millioner nettbrett på verdensbasis, og til høsten skal globale aktører som Apple, Amazon, Google og Microsoft alle lansere nye nettbrett.

(Pressenytt)

 

Historisk likelønn for kvinneledere

Oslo: For første gang er det én bransje som rapporterer om lik lønn mellom kjønnene i lederstillinger; barnehager. Dette viser Norsk Ledelsesbarometer 2012. Undersøkelsen gjennomføres av organisasjonen Lederne blant 2745 norske ledere fra hele landet. – Dette er historisk og virkelig viktig. Honnør til både arbeidsgiver og arbeidstaker som har hatt et systematisk forhold til likelønn mellom kvinner og menn. Denne sektoren bør være et forbilde for andre, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne. Ledelsesbarometeret viser også at kvinner i lederstillinger fremdeles tjener langt mindre enn menn. I snitt får en kvinnelig sjef bare 86 kroner per 100-lapp som en mann samme stilling tjener. Da holdes olje- og gassektoren utenfor, og her er forskjellen enda større. – Det er sagt mange ganger før, men det er rett og slett begredelig at kvinner tjener mindre enn menn når de utfører samme arbeid. Det barnehagesektoren har fått til viser jo at likelønn er mulig, sier Brekke.

(Pressenytt)

 

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis Grønt Punkt Norge, Steria og Lederne, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.


Publisert: 19.08.2012 11:00
Teknisk løsning ZEVS AS