presseticker

Skip to main content

Notiser 1.4.2013

  Publisert: 01.04.2013 07:00 - av  Stefan Thorsteinsen
Oslo: Mangler du småstoff til tirsdagsutgaven? Her er tre notiser fra Pressenytt.

72 prosent har ikke oversikt over pensjon

Oslo: Hele 72 prosent av norske kvinner ikke vet hvor mange penger arbeidsgiver satte inn på deres pensjonskonto i fjor. Det viser en undersøkelse Norstat har gjennomført for Storebrand. Til sammenligning innrømmer 59 prosent av mennene det samme. – Det er særlig urovekkende at så mange kvinner ikke har oversikt over pensjonen sin. Kvinner tjener mindre enn menn og har færre oppsparte midler. Når vi i tillegg vet at 40 prosent av yrkesaktive kvinner jobber deltid, blir det desto viktigere å ta ansvar for egen økonomi. I snitt får mannlige pensjonister utbetalt over 50 000 kroner mer enn hva kvinnene får, sier pensjonsøkonom Knut Dyre Haug i Storebrand.

(Pressenytt)

En av fire bilister dropper kildesortering

Oslo: Hver fjerde bilist opplyser at de lar være å kildesortere tomme spylervæskekanner, ifølge en undersøkelse som YouGov Norge har gjennomført for Grønt Punkt Norge. Flere tusen tonn hardplast ender hvert år opp i restavfallet. I løpet av vintersesongen går det med mange liter spylervæske for å holde bilruter rene. Tomme spylervæskekanner får nytt liv dersom de puttes i riktig beholder på bensinstasjonene.– Hvert år ender hele 18 000 tonn hardplast opp som avfall i Norge. Hvis all denne plasten havner i restavfallet i stedet for å kildesorteres går vi glipp av en råvare som kunne blitt brukt på nytt, sier kommunikasjonsrådgiver Arve S. Martinsen i Grønt Punkt Norge.

(Pressenytt)

 

En av to renser kaffeutstyret for sjelden

En fersk rapport fra elektronikkbransjen viser at nordmenn brukte over 660 millioner kroner på kjøp av kaffemaskiner i 2012. Likevel husker kun halvparten av befolkningen å rengjøre kaffeutstyret sitt månedlig eller oftere. – Rengjøring av kaffeutstyret er viktig for både vedlikehold av maskinene og for smak. Spesielt er dette viktig for kapselmaskinen fordi den har så tynne vannrør. Dersom du har en del urenheter i vannet og ikke rengjør kapselmaskinen jevnlig, kan rørene i maskinen tettes igjen og føre til at den slutter å virke. Derfor anbefaler vi alle å rense hver fjortende dag ved daglig bruk, sier Mona Hegrenes, salgssjef i NKI Handel AS.

(Pressenytt)

Disse notisene er skrevet av Pressenytt for henholdsvis Storebrand, Grønt Punkt Norge og Steria. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet.


Publisert: 01.04.2013 07:00
Teknisk løsning ZEVS AS